Bojana Popović / - FOTO: RSCG
26/09/2022 u 17:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bojana Popović: Bitno da djevojke u narednim sedmicama do EP ostanu zdrave

Prvi put nakon aprila, kada su dva puta savladale Sloveniju u EHF Euro kupu, okupile su se najbolje crnogorske rukometašice.

Selektorka Bojana Popović na pripreme tokom EHF sedmice, posljednje pred Evropsko prvenstvo u novembru, pozvala je 20 igračica, koje su odradile prvi trening u Sportskom centru „Morača“.

- Milo mi je da imam priliku da okupim ekipu malo više od mjesec prije početka Evropskog prvenstva. Idealno je da kroz ovih sedam dana vidimo ko je gdje. Lige su počele, svaka djevojka dolazi iz svojih klubova u određenoj formi. Radićemo uglavnom u „Morači”, možda ćemo odigrati dva meča sa muškarcima, kroz to ćemo vidjeti šta možemo da planiramo za novembar.

Svi su vidjeli kroz posljednjih godinu i po, kada nismo bili u punom sastavu, koliko fale igračice iz sredine odbrane. Jauković je tu dominantna, ali i napadački kao vrhunski bek-šuter. Glupo je trošiti riječi na njenu važnost, mnogo mi je drago što je u Brestu kroz francusko prvenstvo i Ligu šampiona podigla nivo igre. Osjeća se odlično, povreda nije ostavila nikakve posljedice. Samo je bitno da kroz sljedeće utakmice, koje igraju do Evropskog prvenstva, sve djevojke ostanu zdrave i onda je sve mnogo lakše za rad i neku dalju priču.

To je tih 20-ak djevojaka, eventualno nekoliko njih koje su imale sitne povrede, pa smo ih ostavile sa strane. Vidjećemo kroz ovu trenažnu sedmicu ko je na kakvom nivou i koliko može da pruži na Evropskom prvenstvu. Nema nas puno, glavnih 20 je uglavnom tu.

Uglavnom sve djevojke igraju u svojim klubovima, imaju zapažene uloge, što je veoma važno - kazala je selektorka.

”Lavice” tokom ove sedmice neće igrati nijedan kontrolni meč, već će samo trenirati u Podgorici, u kojoj će od 5. do 9. novembra igrati mečeve grupe D EHF Eura sa Španijom, Njemačkom i Poljskom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 07:33