Бојана Поповић / - фото: ЖРК Будућност
20/11/2021 u 20:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојана Поповић: Најљепши поклон за рођендан

Рукометашице Будућности убиљежиле прву побједу у сезони против европског вицепрвака Бреста. Плетикосић дириговала тимом, Јована Кадовић расте у великог голмана, Јелена Вукчевић може да постане велики играч

Дуго ће младе рукометашице Будућности памтити ову ноћ.

Након велике борбе бациле су на плећа европског вицешампиона, Брест у осмог колу Лиге шампиона.

Стратег Бојана Поповић на конференцији за медије није крила радост након прве побједе у сезони.

Пресрећна сам због побjеде, ово jе наjљепши поклон коjи сам могла да добиjем за рођендан – пренио је званични сајт Будућности изјаву слављенице.

Поповићева је казала да је тражила од изабраница да пруже максимум и боре се свих 60 минута, вjеровала је да могу да дођу до побjеде, након што су и у првом мечу у Француској показале да могу да парирају снажном ривалу.

Када се бориш као што су то дjевоjке радиле данас, онда ти се и врате неке лопте у тренуцима одлуке и стигне награда. Одрадили смо сjаjан посао у одбрани у другом полувремену, голманке су биле на високом нивоу и могу да кажем да су све дjевоjке дале све што су могле да дођемо до ове побjеде. Срећна сам jер смо расле током сезоне, научиле много ствари и ова побjеда jе дошла као награда. У последњих десет минута ушли смо са нериjешеним резултатом и то су моменти у коjима се граде велике кариjере, у тренуцима одлуке су ове дjевоjке показале да имаjу карактер – казала jе Поповић.

„Плаве” је до побједе предводила Матеа Плетикосић, са 12 голова, одлична је била дебитанткиња, шеснаестогодишња Јелена Вукчевић, као и голманка Јована Кадовић.

Све дjевоjке су дале допринос. Увиjек нека искочи и покаже да мирна глава доноси добра издања. Jована jе униjела додатну енергиjу на голу, Jеца jе у тренуцима одлуке, када се играло гол за гол, одиграла невjероватно иако има само 16 година. На таj начин се постаjе велики играч, отвараjу се неке нове ствар и видите ко jе за велика дjела. Ово jе било дивно вече за Јелену, у мечу у коjем се први пут нашла у саставу у Лиги шампиона. Jована jе са нама од почетка сезоне и она jе расла као и остатак тима. Матеа има велику потрошњу, али сjаjно диригуjе игром нашег тима. У неким утакмицама њена игра ниjе онаква каква она жели да буде, али послиjе свих ових утакмица, данас нам jе сервирала овакво издање – заклjучила jе Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:58