Бојана Поповић / - Фото: Лука Нововић/РСЦГ
29/07/2021 u 11:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојана Поповић: Невјероватно је да екипа у другом полувремену прекрши све што смо договорили

Селекторка Бојана Поповић била је видно разочарана издањем црногорских рукометашица у дуелу са Норвешком у трећем колу олимпијског турнира

Црна Гора је убједљиво поражена 35:23 иако је на полувремену резултат био 13:13.

- Просто сам разочарана у неке ствари, да моj мозак то jедноставно не може да прихвати, да играчице изађу, покажу зубе Норвешкоj у првом полувремену и да ниjе било оне двиjе ситуациjе, сигурно бисмо водили у првом полувремену. Просто jе невjероватно да иста та екипа у другом полувремену прекрши све што смо се договорили, да престанемо да играмо дисциплиновано, да почнемо да измишљамо неке пасове, да правимо техничке грешке, што не смиjе против Норвешке. Ривалке су то искористили и исконтрирале нас пет пута већ на старту другог диjела, након чега су нам главе пале. Из тих ситуациjа се тешко вратити. Након тога нисмо више играле рукомет, практично нисмо играле ништа. Упале су у меланхолиу. Покушала сам неколико пута да допрем до њих, али безуспjешно. Jедноставно, не могу то да схватим, да те двиjе грешке сломе да се jедноставно предаш и дозволиш ривалу да те претрчи, понизи, да те ниjе брига. То су неке ствари на коjима ћемо морати да радимо, а времена jе мало. Ми смо спортисти, радимо ово зато што волимо, требало би да волимо да се надмећемо - казала је Поповић.

Селекторка је коментарисала следећу утакмицу против Јућне Кореје која ће бити кључна за пласман у четвртфинале.

- Говорила сам и раниjе да jе та утакмица са Кореанкама битна и да против Норвешке треба да градимо игру за таj дуел, али не да jе градимо овако, већ да дамо све од себе. Jесте Норвешка квалитетниjа од нас, али да у ситуациjи када губимо шест разлике, кажемо: Добро, не можемо их стићи, свеjедно jе да ли губимо шест или 10 разлике", е то не могу да схватим, то ми не иде у главу, то не може тако, поготово што у нашим редовима има искусних играчица, поред оних мање искусних. Уколико против Кореjе одиграмо циjели меч као прво полувриjеме против Норвешке, сигурно не можемо изгубити. Међутим, морамо достићи таj ниво, морамо приjе свега средити главе - закључила је Бојана Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:03