Бојана Поповић / - Фото: РСЦГ
28/02/2022 u 21:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бојана Поповић: Норвешка је озбиљна машинерија

„Лавице“ су на окупу уочи двомеча против Норвешке у оквиру ЕХФ Еуро купа

У Спортском центру „Морача“ синоћ су одрадиле први тренинг, а данас настављаjу припреме за окршаj против актуелног шампиона Европе и свиjета.

Први меч игра се у сриjеду у „Бемакс арени“ у Подгорици, док ће исти ривали три дана касниjе одмjерити снаге у Ларвику.

Тим поводом у просториjама Рукометног савеза Црне Горе организована jе конференциjа за новинаре, на коjоj су о очекивањима од предстоjећег двомеча говориле селекторка Боjана Поповић, капитенка Jованка Радичевић и голманка Марта Батиновић.

У табору нашег тима истичу да jе окршаj против Норвешке велики изазов, али вjеруjу да могу да оставе добар утисак у двомечу против тима кога су приjе годину, односно у марту 2020. савладале у дворани „Верде“ на квалификационом турниру за Олимпиjске игре у Токиjу.

- Еуро куп нам jе добро дошао, да кроз ову мини лигу са четири екипе можемо да ‘миксамо’ и пробамо неке нове комбинаторике, да видимо у каквом су стању све црногорске рукометашице пред Европско првенство. Нису све на истом нивоу форме, пробаћемо да се уклопимо кроз два тренинга до утакмице са Норвешком - рекла jе Боjана Поповић.

У односу на ту побjеду 19. марта прошле године (28:23), Црна Гора jе слабиjа за Ђурђину Jауковић, Маjду Мехмедовић и Андреу Кликовац, нема ни Љубице Ненезић, док jе тим Торира Хергеирсона готово у комплетном саставу.

- Желимо да покажемо зубе Норвешкоj, коjа jе велесила, европски и свjетски првак, а долази у пуном саставу. То име jе изазов и дjевоjкама, увиjек кад се помене Норвешка сви добиjу додатни мотив. Неће бити нимало jедноставно. ЕХФ седмица упада усред такмиченjа, тако да су све потрошене, али кад се игра за репрезентациjу то jе посебан мотив, а Норвешка додатно диже адреналин.

У тим се враћаjу двиjе дjевоjке рођене 1990. године - Милена Раичевић и Марта Батиновић

- Драго ми jе да jе Марта ту, да се Мика вратила и да су здраве и спремне да даjу максимум. Сигурно ће нjихов допринос бити велики.

Било би неозбиљно приjетити оваквом ривалу, али селекторка се не предаjе.

- Норвешка jе у наjjачем саставу, дjевоjке коjе су играле финале Свjетском првенства у Шпаниjи против Француске ће бити и овдjе. Има добар ритам, енергиjу, све играчице су носиоци своjих екипа у Лиги шампиона. То jе озбиљна машинериjа, коjа има систем одмалена и не можемо баш често да jе изненадимо, али можемо да дамо отпор и боримо се. Успjеле смо неколико пута да jе пореметимо, пробаћемо да те свjетске звиjезде доведемо до тога да се не осjећаjу добро - закључила jе Поповићева.

Први меч се игра у сриjеду у „Бемакс арени” у 18 часова, реванш у Ларвику jе у суботу од 16.45.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:12