Bojana Popović i Petar Kapisoda / -FOTO: RSCG/STEFAN IVANOVIC
24/02/2023 u 14:01 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bojana Popović vodi "lavice" do OI u Parizu 2024. godine

Novi ugovor potpisan danas

Bojana Popović biće na kormilu ženske rukometne reprezentacije Crne Gore do kraja Olimpijskih igara u Parizu u 2024. godine, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Novi ugovor sa Bojanom Popović potpisan je danas, nakon što je Upravni odbor na prijedlog predsjednika Petra Kapisode, jednoglasno odlučio da se nastavi saradnja sa dosadašnjom selektorkom, koja je ostvarila sjajan rezultat osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu koje je u novembru prošle godine održano u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

“Zahvalna sam na povjerenju i mislim da će saradnja biti uspješna kao i do sada. U decembru nas očekuje Svjetsko prvenstvo, potom u martu naredne godine i kvalifikacioni turnir na kojem želimo da izborimo vizu za Olimpijske igre. Svjetsko prvensto će nam poslužiti kao priprema za mart i ono što je najvažnije, a to je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Želimo da nastavimo kontinuitet učešća na velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre, to je glavni i primarni cilj”, rekla je Bojana Popović.

Ona je ne mjesto selektora imenovana u martu 2021. godine. Državni tim predvodila je na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svjetskom prvenstvu u Španiji 2021. godine, te na Evropskom prvenstvu u novembru prošle godine na kojem je osvojeno prvo odličje nakon deset godina.

Bojana Popović će zaokružiti olimpijski ciklus, koji obuhvata Svjetsko prvenstvo koje će od 30. novembra do 17. decembra ove godine biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, a za koje je Crna Gora obezbijedila učešće osvajanjem bronzane medalje na šampionatu Evrope.

U martu naredne godine, rukometašice Crne Gore očekuje učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, a cilj je da se izbori četvrto učešće na najvećoj svjetskoj smotri sportista.

Petar Kapisoda, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore, nije krio zadovoljstvo nakon potpisivanja ugovora.

“Na moje veliko zadovoljstvo, Upravni odbor se jednoglasno izjasnio da se potpiše novi ugovor sa Bojanom Popović, koji će važiti do kraja Olimpijskih igara. To je logičan sljed događaja poslije velikog posla koji je urađen u posljednje dvije godine, a koji je krunisan istorijskim uspjehom i osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu. Rekao bih da je to sportski podvig, to je i dobar temelj za ono što ovu generaciju očekuje u narednom periodu. Ultimativni cilj je svakako plasman na Olimpijske igre, jer želimo da imamo kontinuitet učešće na najvećim takmičenjima, a to bi svakako bila kruna ovog ciklusa”, naglasio je Kapisoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. jun 2023 02:02