Vujović vjeruje da ”lavovi” imaju prostora za napredak / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
12/03/2024 u 14:15 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Branko Vujović: Ima dosta stvari koje možemo da popravimo

Srednji bek Lovćena Filip Krivokapić nada se da će opravdati povjerenje koje mu je ukazao selektor Vlado Šola

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj je već arhivirano, a predstojeća EHF sedmica i dvije kontrolne utakmice protiv Gruzije (petak i subota) u dvorani "Verde" poslužiće rukometašima Crne Gore da uhvate dobar zalet za majski baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv boljeg iz duela Belgija – Italija.

Ovog puta selektor Vlado Šola želi da isproba neke nove igrače, jer je cilj širenje baze.

- Malo opuštajuća varijanta ovog puta. Nemamo puno vremena za pripreme, a i ne znamo sa kim igramo. Zato obraćamo pažnju na nas. Ciljevi su veliki, kao što su i do sada bili, da budemo na velikim takmičenjima. Bez obzira protiv koga budemo igrali ići ćemo na pobjedu i da se kvalifikujemo za Svjetsko prvenstvo - kazao je desni bek Branko Vujović.

Vjeruje Vujović da "lavovi" mogu da poprave još neke stvari koje nisu funkcionisale u Minhenu.

- Ima dosta prostora za napredak. Čak i vrhunske ekipe, kao što su Danska, Francuska i tako dalje, imaju prostora za napredak, a mi imamo tek. Mislim da treba da popravimo neke stvari kao što je strpljenje u nekim momentima, da ne šutiramo neke ishitrene šuteve. To je jedan od segmenata na koji treba da obratimo pažnju. Ima dosta stvari koje možemo da popravimo - naglašava Vujović.

Za sjajnog desnog beka veliko interesovanje je pokazao Dinamo Bukurešt i vjerovatno će se na ljeto iz njemačkog Hanovera preseliti u glavni grad Rumunije.

- Ostalo je da se klubovi dogovore. Ako se oni dogovore najvjerovatnije bih išao u Bukurešt. U Njemačkoj mi je malo teže bilo da se prilagodim tom sistemu, koji je drugačiji nego u Poljskoj. Međutim, svakako da mi je značilo iskustvo igrati u najboljoj ligi na svijetu. Vidjećemo što će biti dalje - ističe Vujović.

Priliku da debituje u dresu sa državnim grbom imaće srednji bek Lovćena Filip Krivokapić, koji je poziv zaslužio dobrim partijama u Evropskoj ligi i domaćem prvenstvu.

- Zadovoljstvo mi je što sam dobio šansu da budem dio reprezentacije. To je nešto o čemu sam maštao kada sam pravio prve rukometne korake. Nadam se da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazao selektor. Sigurno da ću pružiti svoj maksimum na svakom treningu i svakoj utakmici - kazao je Krivokapić.

image

Filip Krivokapić

-FOTO: STEFAN IVANOVIć

Pratio je Krivokapić mečeve reprezentacije na EP, a vjeruje da će Crna Gora biti i učesnik planetarne smotre.

- Momci su pokazali na Evropskom prvenstvu da ova reprezentacija može da igra sa najboljima. Bili smo na jednu loptu sa Islandom, nakon čega je pobjeda nad Srbijom dala velika krila da se može nešto više sigurno napraviti na Svjetskom prvenstvu. Naravno, prije svega moramo da se plasiramo tamo, ali sigurno da ova reprezentacija može dosta. Crna Gora je poznata po tome da smo svi uvijek na maksimumu, tako da ćemo sigurno uz iskusnije igrače napredovati i mi. Nadam se da ćemo pružiti doprinos da bude što bolji rezultat - istakao je Krivokapić.

Iako Gruzija nije zvučan rival dvije utakmice sa selekcijom koja je, takođe, bila učesnik kontinentalne smotre će biti od koristi pred majski baraž. I prilika da se novi igrači nametnu selektoru Šoli.

- Gruzija je ekipa koja je učestovala na Evropskom prvenstvu. Sigurno da će nam utakmice sa njima pomoći da se što bolje uigramo i da selektor proba nas nove igrače koje je priključio. Mislim da će biti dobra proba - zaključio je Krivokapić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:42