Tatjana Brnović / -FOTO: IHF
05/12/2023 u 18:34 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Brnović i Mugoša vjeruju u još bolja izdanja

Prvi meč u glavnoj rundi Crna Gora će vjerovatno igrati u četvrtak protiv Hrvatske

Geteborg je nova baza rukometašica Crne Gore. U glavnu rundu "lavice" su prenijele maksimalna četiri boda i u drugi po veličini grad u Švedskoj stigle u odličnom raspoloženju, poslije izdanja za pamćenje i pobjede protiv Mađarske.

Uoči prvog treninga u Geteborgu, gdje će u glavnoj rundi igrati protiv Švedske, Hrvatske i vjerovatno Senegala, o utiscima poslije grupne faze i očekivanjima od izazova koji slijede govorile su pivot Tatjana Brnović i lijevo krilo Dijana Mugoša.

- Zadovoljne smo posle pobjede. Smatram da smo u drugom poluvremenu imale čvrstu odbranu, bile smo dodatno motivisane i koncentrisane, i bolje u segmentu postizanja golova - rekla je Brnović.

Meč protiv Mađarske bio je okarakterisan kao ispit generacije, a "lavice" su još jednom pokazale da imaju karakter i veliko srce. Bile su najbolje kada je bilo najpotrebnije.

- Mislim da nam je ovo bilo potrebno. Pokazale smo da možemo, i da imamo kvalitet da igramo sa svima. Ne znam kako će nas gledati rivali, ali mi smo fokusirane na sebe. Nadamo se i vjerujemo u sebe, korak po korak. Naše najbolje utakmice su tek pred nama, strpljivo čekamo sledećeg protivnika - istakla je Brnovićeva.

Dijana Mugoša vjeruje da će "lavice" nastaviti sa dobrim izdanjima.

- Presrećna sam, i dalje je pozitivna energija među nama i nadam se da će se tako nastaviti. Drugo poluvrijeme smo uspjele što nismo u prvom, fenomalna Marta Batinović dala je doprinos sjajnim odbranama, osjetile smo da možemo i vidjele da je pobjeda naša - kazala je Dijana.

Pobjeda nad Mađаrskom bitna je i zbog samopouzdanja naglašava sjajno lijevo krilo.

- Vjerujemo jedna u drugu. Ne zalijećemo se, držimo fokus i dobru pripremu pred svaki meč. Bitno je da u pravom momentu pokažemo ono što možemo. Iskreno, gledamo da budemo bolje i da se fokusiramo na nas a ne na protivnike, i da samim tim i pobjeđujemo - istakla je Mugoša.

Prvi meč u glavnoj rundi "lavice" će vjerovatno u četvrtak od 18 sati igrati protiv Hrvatske i pobjedom bi praktično čekirale kartu za završnicu u Herningu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:58