Милош Марковић / - фото: ОСЦГ
04/10/2021 u 19:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Будвани се ужељели одбојке

Црногорски прваци у сриједу дочекују загребачку Младост у првом мечу квалификација за Лигу шампиона

Одброjавање до наступа одбоjкаша Будве у квалификацијама за Лигу шампиона полако се ближи краjу.

Изабраници Милоша Марковића у сриjеду од 18 часова у „Медитеранском спортском центру” дочекуjу загребачку Младост на старту сезоне.

Биће то сjаjна прилика да се Будва представи Европи, да покаже да њене амбициjе иду даље од осваjања дупле круне на домаћоj сцени, што jе постала готово рутина за тим из црногорске метрополе туризма.

Екипа jе драстично промиjењена у односу на прошлогодишњу.

Отишла су оба техничара, Алдин Оковић и Никола Радонић, као и два репрезентативца Црне Горе, Иван Звицер и Милутин Павићевић.

Тренутно недостаjе први примач сервиса, али из табора Будве поручуjу да jе пред сусрет са Загрепчанима атмосфера у екипи сjаjна.

На данашњи дан можемо рачунати на комплетан састав. То jе увиjек прва жеља сваког тренера. Ростеру, коjи jе представљен на почетку припрема, недостаjе први примач сервиса. Стицаjем околности то jе позициjа коjа, за сада, остаjе упражњена. Примачка диjагонала jе изузетно млада и жељна доказивања, али им фали мало искуства и то представља одређени изазов. Слободан Боjић jе ново име, играч коjи jе у потрази за новом средином. Ангажован jе како би своjим квалитетом и искуством помогао у остварењу зацртаних циљева. Новаjлиjе су се jако добро уклопиле, атмосфера у екипи jе одлична и то свакако улива оптимизам пред обавезе коjе нас очекуjу у наредном периоду – казао је тренер Милош Марковић.

У изузетно jакоj конкуренциjи у елиминационоj фази готово jе илузорно надати се пласману међу двиjе екипе коjе ће изборити групну фазу. Будвани ипак желе да пруже достоjан отпор екипи коjа jе представљала сам крем одбоjке у бившоj Jугославиjи.

Загребачка Младост jе вишегодишњи првак Хрватске и наjчешће учесник завршне фазе у МЕВЗА лиги. Они су клуб са jако добром школом одбоjке, коjи уз одређени броj интернационалаца, годинама уназад учествуjе у европским такмичењима. Квалитет лига у коjима наступаjу, као и искуство играња европских утакмица, етикетира их као фаворита. Наредни двомеч jе jако добра прилика, како за представљање наше екипе, коjа jе и ове сезоне прилично млада, тако и за презентациjу и позиционирање клуба на европскоj сцени. Узимаjући у обзир све наведено, надам се да ћемо бити равноправан такмац – рекао jе Марковић.

Тренер Будве зна врлине и мане првог ривала у квалификацијама за најквалитеније еврпско клупско такмичење?

Риjеч jе о перспективноj и jако потентноj екипи. У коликоj мjери смо успjели „скенирати” противника и уочити евентуалне мане, биће нам jасниjе већ у сриjеду увече – кроз осмијех је рекао Марковић.

Циљ jе наставак доминациjе на домаћоj сцени

Ускоро почиње домаћа сезона, гдје Будва брани дуплу круну.

Све оно што jе урађено и приказано у претходне три сезоне представља своjеврстан подстрек и обавезу да у свакоj наредноj пружимо више. Надам се да ћемо и у предстоjећоj сезони задржати примат на домаћоj сцени – истакао је Марковић.

Одбоjкашка публика у Будви ужељела се међународних утакмица, али ситуациjа са пандемиjом вируса Ковид-19 и овог пута представља оптерећење за све актере, без обзира на то гдjе се играjу утакмице Лиге шампиона.

Одбоjка у Будви има прилично дугу и лиjепу традициjу. Град  коjи jе изњедрио доста одбоjкаша, међу коjима су неки од њих досегли сам врх свjетске одбоjке. Самим тим и публика jе прилично профилисана и увиjек са посебном пажњом прати оно што се дешава у нашем спорту. Остаjе жал што због ситуациjе са пандемиjом ово домаћинство дочекуjемо готово пред празним трибинама – закључио је Милош Марковић.

Реванш у Загребу игра се 14. октобра.

(одбојка.ме)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 19:19