Zadovoljni rezultatom / -FOTO: KBSCG
29/11/2023 u 18:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čađenović: Kruna uspješne godine i karijere

Crnogorski kik bokser osvojio bronzanu medalju na SP

Osvajanje bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu kruna je uspješne godine i dosadašnje karijere, poručio je kik bokser Nemanja Čađenović.

On je u portugalskoj Albufeiri zaslužio treće mjesto u disciplini lou kik, u kategoriji do 71 kilogram.

Prethodno je u 2023. osvojio Svjetske kupove u Instanbulu i Budimpešti, Evropski kup u Sarajevu i zlato na Univerzitetskim evropskim igrama u Zagrebu.

Čađenović je kazao da je medalja kruna godine, ali i njegove karijere.

- Ostaje velika žal što nijesam pobijedio u meču za polufinale, iako sam bio blizu, sve se odlučivalo u posljednjih desetak sekundi treće runde. Osvajača svjetskog prvenstva sam ove godine dva puta pobijedio, a ranije sam pobjeđivao i sadašnjeg vicešampiona - kazao je Čađenović na konferenciji za novinare.

Njegov trener u reprezentaciji i klubu Andrej Đelošević poručio je da je ostvaren veliki rezultat i da vjeruje da će ih biti još mnogo.

- Rad i trud su se definitivno isplatili. Ove godine Čađenović je imao 17 mečeva, osvojio je dva Svjetska kupa, Evropski kup, Univerzitetske evropske igre, a sada je stigla i bronza sa prvenstva svijeta. Sve ono što smo na početku godine planirali i to je ostvareno - rekao je Đelošević.

On je istakao da slijedi kratak odmor, a da od januara kreću u nove pobjede.

- Što se tiče ostalih naših takmičara Filipa Sekulovića i Anastazije Petrović, malo je nedostajlo da se domognu odličja - rekao je Đeljošević.

Selektor Goran Radonjić kazao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatom na Svjetskom prvenstvu.

- Crnogorski kik boks je dobio novu perjanicu. Nema dileme da će i narednih godina Nemanja osvajati medalje. Talentovan je borac, veliki radnik, ne propušta treninge. Takvih boraca smo malo imali u prethodnom periodu. Zbog toga je rezultat neizbježan, a siguran sam da će medalje biti sjajnije u budućnosti", rekao je Radonjić.

Predsjednik Kik boks saveza, Ivan Strugar, kazao je da je ove godine ostvaren izvanredan rezultat i da je rezultat Čađenovića vrhunac uspješne godine.

- Savez je uspio, iako sa skromnim budžetom, sve da pokrije i omogući našim takmičarima kvalitetne uslove. Nemanja je napravio sjajan uspjeh za naš Savez, definitivno najveći rezultat u ovoj godini čime je nastavljen niz osvajanja seniorskih medalja na najvećim takmičenjima - rekao je Strugar.

Prema njegovim riječima, u kontinuitetu reprezentacija u svim uzrastima ostvaruje uspjehe.

- Po brojnosti bili smo najmanja selekcija, konkurencija je bila veoma jaka, ali smo uspjeli da osvojimo medalju. Zahvalni smo Ministarstvu sporta i mladih i Crnogorskom olimpijskom komitetu, gospodinu Dušanu Simonoviću što su nam pružili podršku da ove godine ostvarimo sve programske aktivnosti - zaključio je Strugar.

Šampionat svijeta okupio je više od 1.500 takmičara iz 77 zemalja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 21:42