Да ли је игра као против Италије довољна за побједу? / - фото: EUROVOLLEY.CEV.EU
07/09/2021 u 09:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чешка мора пасти

Одбојкаши Црне Горе данас у 19 сати играју под императивом побједе против домаћина Б групе Европског првенства

Прогнозирали су одбојкаши и стручни штаб Црне Горе прије почетка Европског шампионата да ће дуели са Чешком и Бјелорусијом у последња два кола групе Б одлучивати о четвртом мечу у групи.

Обично се калкулације обију о главу, мало је фалило да тако буде овога пута и да „црвени” последња два меча дочекају без шанси да се пласирају у осмину финала.

Изабраници Вељка Башића су у прва три кола убиљежили сва три пораза од Бугарске, Словеније и Италије, без освојеног сета.

Са друге стране, Чеси су побиједили „змајчеке”, узели два сета Бугарској и да није било кикса у мечу са Бјелорусима, већ сада би били у нокаут фази.

Овако, Црногорци и даље имају шансе да се домогну четвртог мјеста у групи, с тим што заостају четири бода за Чешком, односно три за Бјелорусијом.

Први предуслов је да данас у 19 сати са 3:0 или 3:1 у сетовима побиједе Чехе.

Идемо на све или ништа. Мислим да би било довољно да одиграмо на истом нивоу као против Италиjе, да заприjетимо Чешкоj и на краjу вjероватно и добиjемо. Побиједили смо Чешку на претходном Европском првенству у Амстердаму, али није то више иста екипа, jош играју пред своjом публиком. Ипак, вjеруjем у наш тим, с обзиром на оно што смо показали против Италиjана – рекао је селектор Црне Горе, Вељко Башић.

Примач Иван Звицер не брине што ће Чеси имати на својој страни пуне трибине у „Остравар арени”.

Од почетка смо знали да ћемо шансу за пролазак у други круг тражити против Чешке. Иако смо изгубили три меча, не улазимо у дуел спуштене главе, jер нас игра против Италиjе охрабруjе да можемо нешто да урадимо против домаћина. Гледали смо неке мечеве коjе jе Чешка играла овдjе, вуче jе енергиjа са трибина. Али, можда и нама то буде вjетар у леђа, jер jе наљепше је играти када има публике – закључио jе Звицер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:14