Спаић, Горановић и Чегар / - фото: ПОК
24/08/2021 u 11:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Циљ атлетирача на Параолимпијским играма да поправе личне рекорде

Тренер Вељко Чегар се нада да ће се њего изабраници навићи на другачије временске услове

Црногорски атлетичари не крију високе амбиције на Параолимпијским играма у Токију.

Боје „црвених” ће у земљи излазећег сунца бранити бацач кугле Милош Спаић и Мариjана Горановић, коjа ће се надметати у диску и кугли.

Горановићева ће 27. августа наступити у бацању кугле, 1. септембра бацаће диск, док ће Спаић на стадион 30. августа.

Циљ црногорских представника на атлетским такмичењима на Параолимпиjским играма у Токиjу jе да поправе личне рекорде или буду на нивоу своjих наjбољих резултата – казао jе тренер репрезентациjе Вељко Чегар.

Први утисци из параолимпиjског села су добри, временски услови су другачиjи, али Чегар вjеруjе да ће се такмичари до наступа прилагодити.

Мало има влаге и временски услови су другачиjи него код нас, али надам се да ћемо се временом навићи. Различито смо превазишли временску разлику, неко jе боље, а неко слабиjе спавао. Из тог разлога првог дана одрадили смо лагани тренинг, мало радили у фитнес сали и теретани, у оквиру села – рекао jе Чегар.

Искусни струњак је казао да ће атлетска такмичења у Токиjу бити масовна и да jе конкуренциjа у свим дисциплинама изузетно jака.

Код Горановић у кугли учествуjе 11 атлетичарки, а имаjући у виду да се диск одржава у споjеним категориjама Ф40 и Ф41, наступиће их укупно 14. У обjе дисциплине њени резултати, по листама приjављених, су у доњем диjелу. За њу би значило да се бори за резултат на нивоу личног рекорда и то би задовољило њен наступ на трећим Играма – рекао jе Чегар.

Црногорски тренер сматра да jе Горановић искусна и да нема разлога да буде под неком врстом притиска.

Говорећи о Спаићевом дебитантском наступу на Играма, Чегар jе истакао да jе у категориjи Ф 11, особе без вида, приjављено 11 бацача кугле.

Он има десети резултат у конкуренциjи приjављених такмичара. На завршним припремама у Бару добро jе тренирао и имао добре резултате. Сада jе на нама да му помогнемо да се што боље психолошки припреми за дебитантски наступ и да присутну трему претворимо у ону позитивну, коjа би га водила ка што бољем наступу и резултат – закључио jе Чегар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:33