Posjeta Olimpijskom komitetu Francuske / -FOTO: COK
16/05/2023 u 15:05 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

COK domaćin 44. seminara Evropskih olimpijskih komiteta

Ovogodišnje, 43. izdanje Seminara Evropskih olimpijskih komiteta održano u Parizu 12. i 13. maja

Crnogorski olimpijski komitet će biti domaćin 44. seminara Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) koji će se održati u oktobru naredne godine. Ova vijest objavljena je na zatvaranju 43. izdanja seminara. Generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta, Igor Vušurović, osvajač zlatne medalje za Jugoslaviju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, zahvalio je predsjedniku EOK-a, Spirosu Kapralosu, generalnom sekretaru EOK-a, Rafaeleu Panjociju i članovima Izvršnog odbora EOK-a koje na ukazanoj mogućnosti da Crna Gora organizuje ovako važan događaj.

Ovogodišnje, 43. izdanje, Seminara Evropskih olimpijskih komiteta održano je u Parizu 12. i 13. maja, uoči 33. Olimpijskih igara 2024. godine, a evropski nacionalni olimpijski komiteti (NOK) prisustvovali su sastancima na kojima su se obrađivale brojne važne teme iz olimpijskog pokreta.

Generalni sekretar EOK-a, Rafaele Panjoci rekao je da je Seminar EOK-a "uvijek važan događaj u kalendaru i prilika da se okupe svi NOK-ovi Evrope i diskutuje o budućnosti ne samo olimpijskog pokreta, već i sporta u cjelini na našem kontinentu".

Tokom prvog dana, 48 predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta evropskog kontinenta glasalo je za dobitnika ovogodišnje zimske nagrade Piotr Nurovski, a nagrada pobjednici, Neli Lopušanovoj iz Slovačke, dodijeljena je u Paviljonu "Royal", na Gala večeri koja je organizovana tim povodom.

Predstavnici Crnogorskog olimpijskog komiteta sastali su se i sa predsjednicom Olimpijskog komiteta Francuske, Bržit Enrikes, sa kojom su razgovarali o pravcima dalje saradnje u okviru sporazuma koji su Crnogorski olimpijski komitet, zajedno sa olimpijskim komitetima Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije potpisali sa Olimpijskim komitetom Francuske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:29