Juniorke Crne Gore / -FOTO: IHF
23/06/2022 u 22:25 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora bolja od Argentine

Juniorke upisale prvu pobjedu na SP u Sloveniji

Prva pobjeda je upisana – odličnom igrom u drugom poluveremenu ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Argentinu sa 31:20 (11:10) u meču drugog kola C grupe na Svjeskom prvenstvu u Sloveniji. 

Time јe napravila veliki korak ka plasmanu u glavnu rundu.

Izabranice Igora Markovića su nakon poraza od favorizovane Danske na premiјeri odreagovale na pravi način i stigle do ubjedljivog trijumfa, a ukoliko u subotu budu bolje i od Italije naći se među 16 najboljih selekcija na svijetu u konkurenciji igračica do 20 godina.

Crnu Goru je do pobjede nad Argentinom predvodila Nađa Kadović, koјa je blistala i postigla 10 golova iz isto toliko pokušaja, dok je Anastasija Marsenić postigla šest.

Mina Novović i Gordana Marsenić po četiri puta su zatresle protivničku mrežu, a Sara Gugač je postigla tri. U strijelce su se po dva puta upisale Andrijana Popović i Ana Radović.

- Odigrali smo zaista dobar meč. Mislim da smo igrali dobro i protiv Danske, ali ovoga puta se sve poklopilo. Pokazali smo da smo bolji tim. Svaka čast djevoјkama. Sada idemo dalje, čeka nas Italiјa – kazao je nakon meča za zvanični sajt šampionata trener Igor Marković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:13