Itana Grbić predvodila ”lavice” do trijumfa / -FOTO: IHF/RSCG
17/12/2023 u 12:12 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Lavice" sa stilom završile nastup na SP

Na kvalifikacionom turniru za OI Crna Gora će igrati sa Slovenijom, Paragvajem i poraženim iz meča za 5. mjesto, između Holandije i Njemačke

Nastup na 26. Svjetskom prvenstvu rukometašice Crne Gore završile su pobjedom, nadigrale i savladale Češku (28:24) i zauzele sedmo mjesto u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. I ova nova generacija je pokazala da je pred njom lijepa budućnost,  a sada se i zna da će "lavice" na kvalifikacionom turniru za Olimpijke igre igrati sa Slovenijom, Paragvajem i Njemačkom.

U svakom slučaju, izabrabice Bojane Popović koje su sa stilom završile SP imaće veliku šansu da osvoje jedno od prva dva mjesta i da se plasiraju na najveću sportsku smotru u Parizu.

Protiv Čehinja su "lavice" odlično otvorile meč i povele 7:2, potom je uslijedio pad i 10 minuta bez datog gola. To je Češka iskoristila i serijom 5:0 stigla do egala (7:7), a onda su nakon tajm-auta izabranice Bojane Popović ponovo preuzele kontrolu nad mečom. Na odmor su otišle sa plus četiri (14:10), dok su u nastavku u nekoliko navrata imale i šest golova prednosti.

Crnu Goru je do petog trijumfa na šampionatu predvodila Itana Grbić sa sedam golova, Nina Bulatović postigla je pet, Tatjana Brnović četiri, a tri puta u strijelce se upisala Anastasija Marsenić. Odlična na golu bila je kapitenka Marina Rajčić sa 12 odbrana i proglašena je za igračicu utakmice.

Kod Češke najefikasnija je bila Marketa Jarebkova sa pet pogodaka, ali čak iz 15 šuteva.

Crna Gora savladala Češku i osvojila sedmo mjesto

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SP 2023RUKOMET CG
05. jun 2024 16:52