Рукометашице Црне Горе / - Фото: РСЦГ
03/12/2021 u 07:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорке почињу наступ на СП

Рукометашице Црне Горе почеће вечерас учешће на Свjетском шамлионату у Шпаниjи на коме ће наступити 32 репрезентациjе

За шесто учешће на првенствима свиjета, „лавице“ су се припремале у Шведскоj, гдjе су у петак и недjељу одиграле контролне мечеве против четвртопласиране селекциjе са Олимпиjских игара у Токиjу.

У Тролхетану су анализирале Словениjу коjа ће бити први противник на планетарноj смотри и уиграваjу тактичке замисли, у желjи да се представе у наjболjем свjетлу, упркос изостанку седам играчица и потпуном подмађивању тима.

Наше дjевоjке очекуjу тежак меч на отваранjу првенства, али обећаваjу велику борбу против селекциjе коjу предводи бивши селектор наше репрезентациjе Драган Аџић.

- Jако смо узбуђене, jер jе пред нама оно што jако дуго чекамо и за шта се спремамо. Сигурно jе да ће бити тешко, морамо да дамо све од себе како би краjнjи исход био у нашу корист, али за то живимо већ мjесецима - поручуjе пивот Ема Рамусовић.

„Лавице” су одиграле су и два меча са Шведском и показале два лица – у петак су поражене 38:24, у недjелjу 31:26.

- Први меч смо одиграле jако лоше у оба правца, а у другом jе све било болjе. Бориле смо се, одбрана jе била квалитетниjа, као и напад. Иако смо промашиле доста зицера, много jе болjи утисак него након прве утакмице - истиче пивоткинjа ЋСМ Букурешта.

Ти дуели су, ипак, били у другом плану, jер jе у мислима само Словениjа.

- Словениjа има jако добар тим, сигурна сам да се спрема у jаком темпу, али и ми ћемо пружити jак отпор. Увиjек смо jе побjеђивале, надам се да ћемо наставити у том ритму. Екипа jе подмлађена, недостаjе нам много играчица, али обећавам да ћемо на сваком мечу дати све од себе - закључила jе Рамусовићева.

Вечерашњи дуел са Словениjом игра се од 20 сати и 30 минута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:14