Ватерполисти Црне Горе / -Фото: Ватерполо савез Црне Горе
09/03/2022 u 11:28 h
Danko MisitaDanko Misita
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорска ватерполо репрезентација ноћас дочекује Мађаре: Шанса за млађе играче

Уједно ће бити и прилика да неки млађи играчи добију шансу и осјете утакмице против великих селекција као што је Мађарска и да ово буде почетак припрема за љето и велике напоре који чекају црногорске ватерполисте

Послије одустајања Румуније од квалификација за Свјетску лигу, ватерполисти Црне Горе и Мађарске, аутоматски су се пласирали на финални турнир. Само још треба да се види ко ће са прве, а ко са друге позције у даљи ток такмичења. Мађари су у Дебрецину били бољи од "ајкула" (14:9), а вечерас слиједи дуел у Котору. Изабраницима Владимир Гојковића је потребна побједа са више од пет голова разлике да би били први. Уједно ће бити и прилика да неки млађи играчи добију шансу и осјете утакмице против великих селекција као што је Мађарска и да ово буде почетак припрема за љето и велике напоре који чекају црногорске ватерполисте.

-Румунија је отказала учешће, то значи да смо се аутоматски пласирали на финални турнир европског дijела квалификација. ФИНА је одлучила да играмо са Мађарима, што смо радо прихватили, јер је ово добра прилика за младе играче да напредују и да имамо још једну квалитетну провjеру, још једну прилику да видимо гдjе се налазимо у односу на најбоље селекције планете и на чему треба да радимо у период који следи, како би спремни дочекали борбе за пласман на финални турнир Свjетске лиге, Свjетско и Европско првенство - рекао је Гојковић.

Прилика за реванш

-Добра прилика за реванш. Играћемо пред пуним трибинама у Котору. Једна од првих важних утакмица у Котору послије доста година. Очекује се добра атмосфера, наша добра игра и побједа против Мађарске. Одрадили смо све што је потребно да спремни уђемо у дуел - рекао је Саво Ћетковић,

Стручни штаб је одлучио да неке играче поштеди обавеза овог пута, што због чињенице да су тек изашли из повреда, што због згуснутог клупског распореда.

-Екипа је другачија у односу претходни меч, у којем смо поражени са 14:9, неки играчи су се опоравили од повреда, неке нисмо звали јер имају претрпан клупски распоред. Циљ нам је да пробамо још кандидата, да видимо колико ко може, јер нас већ од априла чекају велика искушења, а битно је да имамо што бољу слику могућности свих кандидата за државни тим - објаснио је Гојковић.

Члан Приморца Душан Матковић вјерује да ће он и саиграчи одиграти добру утакмицу против Мађара и да ће остварити побједу.

-Радујемо се овој утакмици. Одличан прилика за реванш, а и да се додатно уиграмо због напорног љета које нас очекује. Користимо сваку шансу да се што боље уиграмо и обавезе на љето дочекамо на најбољи начин. Наш адут је изузетна енергија, јако пливање и јак контранапад. Надам се да ћемо успјети да им парирамо - оптимиста је Матковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:05