Црногорски боксери / - Фото: БСЦГ
19/04/2022 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски боксери одрађују припреме на Жабљаку

Црногорска боксерска репрезентациjа форму за Европско првенство тражиће на Жабљаку, на заjедничким припремама са репрезентациjом Украjине, саопштено jе из Боксерског савеза

Наводи се да ће репрезентациjа боравити на припремама 20 дана.

Селектор Никола Ружић на Жабљаку ради са девет такмичара.

На припремама су Ремзо Иковић (до 60, Раднички), Един Алковић (до 63,5, Подгорица), Стефан Савковић (до 75, Златичанин), Петар Марчић (до 80, Будва), Петар Лиjешевић (до 86, Будва), Милорад Пурић (до 86, Пауер боксинг), Никола Лекиц (до 92, Пауер боксинг), Димитриjе Милић (преко 92, Будва) и Боjана Гоjковић (до 54, Будва).

Са тренерима на припремама раде селектор Никола Ружић и тренер Биjелог Поља Славко Мрдак.

Тренер Никола Ружић казао jе да репрезентациjа на Жабљаку имамо све услове за одрађивање припрема на наjвишем нивоу.

- Заjеднички рад са репрезентациjом Украjине ће бити од велике користи за наше боксере. У њиховом тиму се налазе осваjачи сениорских медаља на великим такмичењима попут Jуриjа Захраиjева актуелног шампиона свиjете и Хане Охоте вицешампионке, као и многи други веома квалитетни борци - рекао jе Ружић.

Он jе истакао да ће боксерити тренирати три пута дневно.

- На краjу припрема ћемо одлучити ко jе од наших момака адекватно припремљен да учествуjе на сениорском првенству Европе коjе ће бити одржано од 21. до 31. маjа у Jермениjи. Гоjковић као jедина дjевоjка у нашем тиму почиње припреме за наредна велика такмичења у сениорскоj конкуренциjи. Њу у овоj години очекуjу Медитеранске игре и првенство Европе за сениорке - рекао jе Ружић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:30