Карате репрезентација / - Фото: КСЦГ
23/05/2022 u 17:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски каратисти у Газиантепу за 12. медаљу

Газиантеп ће од 25. до 29 маjа бити домаћин 57. сениорског првенства Европе у каратеу, на коjем ће се црногорски каратисти борити за 12. европску медаљу

Црногорски карате у Газиантепу представљаће 19 такмичара – 12 у борбама и седам у катама.

У борбама поjединачно код мушкараца наступиће Матиjа Боjић (до 60), Огњен Оташевић (до 67), Балша Миличковић (до 75), Никола Маловић (до 84) и Немања Jововић (преко 84), док ће се само екипно такмичити Немања Микулић и Лазар Кукуличић.

У женскоj конкуренциjи, у борбама, поjединачно за медаљу бориће се Анjа Jовић (до 50), Анђела Ивановић (до 55), Василиса Буjић (до 68) и Милена Jовановић (преко 68), док ће Jована Стоjановић наступити само у екипноj конкуренциjи.

У катама поjединачно такмичиће се Бисерка Радуловић и Владимир Миjач, коjи ће бити и дио тима са Ариjаном Кочаном и Кенаном Никочевићем.

У женскоj конкуренциjи ката тим наступиће у саставу Маша Ђукановић, Мила Мраковић и Џена Цановић.

Такмичаре ће у Газиантепу предводити селектори Алмир Цецуњанин и Жарко Раковић у борбама, односно Милена Милачић и Тиjана Поповић у катама.

Члан сребрног тима у борбама са шампионата у Поречу, Никола Маловић, подсjетио jе да се са послjеднjа шампионата Европе вратио са медаљом и да вjеруjе да се и у Газиантепу може наћи на побjедничком постолjу.

- Даћу све од себе, мислим да сам у овом тренутку спреман и у доброj форми. Можда спремниjи него икада. Приjе тачно два мjесеца покидао сам медиjални лигамент, коjи ми jе успорио припрему, али брзо сам се вратио тренинзима. Главни циљ jе да ми нога издржи на такмичењу и да се вратим без повреда - рекао jе Маловић агенциjи МИНА.

Говорећи о конкуренциjи на предстоjећем шампионату Европе, он jе истако да поштуjе ривале, али да о њима не размишља.

- Не размишљам о конкуренциjи, jер знам да jе, уколико будем на свом нивоу и дам своj максимум, успjех загарантован - рекао jе Маловић.

Осваjач бронзане медаље са шампионата у Гвадалахари казао jе да велику захвалност за опоравак и добро одрађене припреме дугуjе физиотерапеуту Андриjи Дамjановићу, теретани Сити фитнес и тренерима Драгољубу Фатићу и Жарку Раковићу.

- То jе екипа коjа jе заслужна што спреман идем на такмичење да представим Црну Гору на прави начин - рекао jе Маловић.

Црногорска репрезентативка у катама, Бисерка Радуловић, казала jе да се од нjе увиjек очекуjе пуно, наводећи да jе то великим радом, посвећеношћу и истраjношћу заслужила.

- Живjела сам оваj спорт 29 година и дала све од себе за сваки наступ за репрезентациjу и клуб. Никада нисам отишла на такмичење неспремна. Дуги низ година очекуjем ту медаљу, али о томе не причам jер jе ту превише других фактора коjи утичу на то. Знам да ћу, као и увиjек, дати своj максимум - казала jе Радуловић.

Она jе истакла да jе недостатак jаких такмиченjа отежало припреме и подизање и темпирање форме за ЕП.

- Посебну сатисфакциjу причињава ми што послиjе дуго година путуjем са своjим ката тимом, Тиjаном Поповић и Миленом Милачић. Сви знаjу колика ми jе подршка Тиjана и наравно да ће ми приjати да коначно буде иза мене на овом такмичењу.

Хвала Карате савезу и новом предсjеднику Предрагу Перковићу што нам jе, упркос финансиjским проблемима, омогућио наступ на ЕП - рекла jе Радуловић.

Она jе са Тиjаном Поповић и Миленом Милачић чинила женски ката тим коjи jе 2007. године донио Црноj Гори прву европску медаљу.

Каратисти су на континенталним шампионтима у сениорскоj конкуренциjи, у кимону са црногорским грбом, до сада освоjили 11 медаља – двиjе сребрне и девет бронзаних.

Сребрни jе, осим мушке екипе из Пореча, био Марио Хоџић 2019. у Гвадалахари, коjи има и бронзану медаљу, двиjе године раниjе, у турском Коћелиjу.

Бронзане медаље осваjали су и Jелена Максимовић (2014. и 2021), Драгана Коњевић (2016), Марина Раковић (2012, 2013. и 2015), Никола Маловић (2019) и женски ката тим у саставу Милена Милачић, Тиjана и Бисерка Радуловић (2007).

Част црногорског каратеа у Газиантепу, осим такмичара, браниће и судиjа Миодраг Радуновић.

Црногорску делегациjу, коjа jе данас отпутовала за Газиантеп, предводи секретар Вељко Брновић.

Први такмичарски дан на шампионату jе сриjеда, а од црногорскиг такмичара наступиће Миjач и Радуловић у катама, а у борбама Балша Миличковић (до 75), Никола Маловић (до 84), Неманjа Jововић (преко 84), Василиса Буjић (до 68) и Милена Jовановић (преко 68).

На прошлогодишњем ЕП у Поречу црногорски каратисти освоjили су двиjе медалjе – мушка екипа у борбама сребрну и Jелена Максимовић бронзану.

У односу на прошлогодишњи састав у Газиантепу неће наступити Ненад Дуловић, Марио Ходжић, Предраг Смоловић и Андриjа Фатић у мушкоj, односно Марина Раковић, Ана Драшковић, Jелена Максимовић, Ксениjа Раjовић и Драгана Коњевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:25