Поприште такмичења: ”Дунав арена” / - фото: ВПСЦГ
13/05/2021 u 12:17 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски пливачи први пут на Европском првенству за сениоре

На шампионату у Будимпешти ће наступити рекордан број такмичара. Само једна држава није узела учешће. Црну Гору ће представљати Бошко Радуловић и Адо Гарговић

Тандем црногорских пливача, Бошко Радуловић и Адо Гарговић, учествоваће на Европском првенству за пливаче у Будимпешти (17-23. мај).

Радуловић ће наступити у дисциплинама 50 и 100 метара краул, као и на 50 метара делфин. Гарговић ће се такмичити у дисциплинама 100 и 200 метара краул.

Први пут ће пливачи из Црне Горе наступити на Европском првенству за сениоре. Поред jако ригорзног протокола због Ковид-19, успjели смо да испунимо све критериjуме за учешће двојице наших најбољих пливача – пренио је званични сајт Пливачког и ватерполо савеза Црне Горе изјаву селекторке Данијеле Франете.

Критеријум за позив у репрезентацију је био јасан – најбољи резултати у текућој сезони

Ово је одлична шанса за обоjицу. Наступаће на великом такмичењу и имати прилику да пливаjу са наjбољима. Током припремних такмичења су показали одличну форму, тако да очекујем да на прави начин представе Црну Гору. Велика је част и привилегиjа бити дио овако велике смотре пливача – додала је Франета, уз констатацију да ће на континенталном шампионату у Будимпешти наступити рекордан број пливача.

Само једна европска држава неће имати своје представнике.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 06:44