Радуловић и Гарговић / - фото: ВПСЦГ
16/05/2021 u 18:08 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски пливачи стигли у Будимпешту

Бошко Радуловић и Адо Гарговић ће наступ на Европском првенству почети у уторак. Тандем још није одрадио ни један тренинг у „Дунав арени”. Црногорски пливачи ће због Ковида-19 бити само на релацији хотел–базен

Црногорски пливачи су стигли у Будимпешту, гдје ће у уторак стартовати на Европском првенству.

Бошко Радуловић ће наступити у дисциплинама 50 и 100 метара краул, као и на 50 метара делфин.

Организациjа такмичења од стране ЛЕН jе у доста измиjењеном формату, због епидемиолошких мjера, тако да ниjе ни на приближном нивоу као Свjетско првенство из 2017. године. Jош нисмо успjели да одрадимо ни jедан тренинг. Репрезентацијама jе дозвољен само jедан тренинг дневно. Ограничено нам је и кретање, искључиво на релациjи хотел–базен. Примарни циљ jе да остварим наjбољи резултат у дисциплини 100 метара краул, коjа jе на програму у уторак. Остале дисциплине су 20, односно 22. маја – рекао је Радуловић за званични сајт Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе.

Други црногорски представник Адо Гарговић ће се такмичити у дисциплинама 100 и 200 метара краул.

Након непланирано дугог и напорног пута успио сам да се наспавам и радуjем се првом тренингу у „Дунав арени”. У хотелу су велике рестрикциjе због Ковида, али у сваком случаjу се радуjем што ћу пливати моjе дистанце у уторак и четвртак. Спреман сам, квалитетно сам радио у протеклом периоду у Казању у ФИНА школи, гдје сам оборио неколико црногорских рекорда – рекао је Гарговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 04:00