Милош Вујовић најефикаснији / - Фото: Дан
04/11/2021 u 17:48 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски рукометаши постигли 35 голова против Швајцарске

Селектор Рогановић казао за сајт РСЦГ да је фокус у првом мечу на турниру у Тунису био на нападу. Против домаћих и Зеленортских острва још јаче провјере

Рукометаши Црне Горе су побjедом над Швајцарском 35:21 (17:13) отворили турниру у Тунису.

У дуелу против учесника последњег Европског првенства, Рогановићеви момци су водили током свих 60 минута.

Милош Вуjовић jе био наjефикасниjи са 13 голова, Бранко Вуjовић jе постигао шест, док jе Небоjша Симовић четири пута затресао противничку мрежу.

По два гола су постигли Лука Вуjовић, Мирко Радовић, Стеван Вуjовић, Милош Божовић и Стефан Чавор.

У стриjелце су се jош уписали Марко Ласица и Божо Анђелић.

Шваjцарска jе квалитетан противник, али смо свjесни да нас у наредна два дана очекуjу можда и тежи ривали. Нама jе циљ да пробамо систем са коjим ћемо се представити на Европском првенству, коjе нас очекуjе у jануару, а суштина jе да се зна ко одрађуjе коjи дио посла. Зато фокус ниjе био на одбрани, jер смо у том сегменту током квалификациjа за Европско првенство играли на високом нивоу, али имали и значаjну потрошњу. Против Шваjцарске смо били фокусирани на напад, а 35 голова показуjе да смо посао одрадили на прави начин. Не сjећам се када смо постигли толики броj погодака – рекао је Рогановић за сајт РСЦГ.

Црногорски селектор поручује да су његови изабраници играли лијеп рукомет, иако је било техничких грешака, које ће, сигуран је, исправити у наредна два меча.

Треба имати у виду и чињеницу да ниjесмо имали ни jедан тренинг у комплетном саставу, jер су нам се играчи коjи наступаjу у њемачким клубовима прикључили непосредно приjе пута. Сви момци су, међутим, одлично прихватили нови систем игре. Настављамо даље да градимо нашу игру и окрећемо се на наредним дуелима – додао је Рогановић.

Други меч на турниру „лавови” ће одиграти у петак од 17.30 сати против домаћина Туниса.

У суботу, последњег дана турнира, ривал ће бити Зеленортска острва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:09