Футсал репрезентација / - Фото: ЦШСС
16/06/2022 u 20:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски средњошколци освојили шест медаља у Охриду

Црногорски средњошколци наступ на Отвореном Балканском школском првенству у Охриду завршили су са шест медаља – пет златних и jедном бронзаном

Златним одличjима окитили су се мушка футсал екипа Средње мjешовите школе Вуксан Ђукић из Моjковца и атлетичари Весна Кљаjевић (Средња мjешовита школа Вуксан Ђукић, Моjковац) у бацању кугле, Огњен Марсенић (Гимназиjа Панто Малишић, Беране) у трци на 100 метара, Харис Адровић (Средња електро-економска школа, Биjело Полjе) у бацању кугле и Анабела Муjови (Средња стручна школа, Бар) у скоку у даљ.

Бронзана медаља припала jе атлетичарки Маши Бубањи (Гимназиjа Панто Малишић, Беране) у скоку у даљ.

Без медаље остала jе само женска футсал екипа Средње стручне школе Сергиjе Станић, коjа jе завршила као четвртопласирана.

Тренер те екипе професор Олег Улићевић казао jе да jе задоволjан наступом своjих ученица.

- Наша екипа ниjе била у наjjачем саставу, тако да смо иако ослабљени остварили лиjеп успjех. Ми као мала држава и мала популациjа задовољни смо што смо имали прилику да учествуjемо на оваквом такмичењу - рекао jе Улићевић.

Тренер мушке футсал екипа из Моjковца Данило Ристић казао jе да jе поносан на представнике своjе школе у Охриду.

- Поносан сам на чињеницу да су дjеца из Моjковца, из само jедне средње школе освоjила чак двиjе златне медаље. Њиховим успjехом се не поноси само наша школа већ и циjели Моjковац. Ниjе било лако, али уз таленат и огромну жељу ученици су остварили велики успjех и jош jедном показали квалитет моjковачког спорта - рекао jе Ристић.

Кљаjевић, коjа jе недjељу освоjила злато на Балканском првенству за млађе jуниорке у Бару, казала jе да jе поносна на остварене резултате.

- Jако сам поносна на своj успjех и на чинjеницу да смо фудбалска екипа и jа дониjели нашоj малоj школи тако вриjедна признанjа - рекла jе Кљаjевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:09