Дио репрезентације у Никшићу / - фото: ВПСЦГ
25/10/2021 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црногорски ватерполисти из Никшића крећу у нови олимпијски циклус

Селектор Владимир Гојковић ће провјерити играче из домаћих клубова

Селектор ватерполо репрезентације Црне Горе, Владимир Гојковић, окупио је потенцијалне кандидате из домаћих клубова у Никшићу, гдје ће обавити мини припреме до петка.

Нове такмичарке обавезе „ајкуле” очекују у јануару наредне године, када ће кренути у одбрану трофеја Свјетске лиге.

Због коронавируса Свјетско првенство у Фукуоки је помјерено за мај, тако да ће репрезентација са Старог континента у 2020. одиграти два велика такмичења, јер ће крајем августа Сплит бити домаћин Европског првенства.

Креће нови олимпиjски циклус. С обзиром на то да jе Свjетска лига помjерена за jануар, а већ први меч jе требало да се одигра за викенд, одлучили смо да окупимо jедан шири круг младих играча из домаћих клубова, коjи су имали успjешно љето са млађим селекциjама. Видјећемо ко може да прати захтjеве сениорског ватерпола, jер врло брзо ће доћи спаринг мечеви са jаким селекциjама. Искористићемо све прозоре током сезоне, када клубови имаjу мање обавеза, да окупимо играче из црногорских клубова и да радимо. Њима ће то значити и брзо ће се искристалисати колико имамо потенциjала. Имамо пар изостанака због повреда, али то jе нормално у овом диjелу сезоне – рекао је Гоjковић.

На припремама 25 ватерполиста

Гојковић ће у Никшићу провјерити 25 ватерполиста.

То су: Ален Исљамовић, Душан Матковић, Аљоша Мачић, Вук Драшковић, Ђорђиjе Станоjевић, Драгољуб Ћетковић, Неђо Баштрица (Приморац), Драган Марковић, Василиjе Маринковић, Марко Милић, Марко Мршић, Петар Вуjошевић (Катаро), Лука Муришић, Мартин Гардашевић, Дарко Ђуровић, Урош Вучуровић, Данило Радовић, Василиjе Радовић, Jован Вуjовић, Дамjан Вуjичић, Матиjа Сладовић, Давид Стевовић, Илиjа Радовић (Јадран), Андриjа Кораћ и Никола Ивановић (Будва).

Селектору ће у раду помагати тренери Миодраг Мировић, Миодраг Матковић, Зоран Ивановски и Милан Ћировић.

У Никшићу су са репрезентацијом доктор Владимир Дедовић и физиотерапеут Иван Боровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:47