Željko odbranio tron / -FOTO: MINA
03/01/2024 u 20:19 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dabović i Ražnatović slavili u Portonovom

Novogodišnja trka na pet kilometara okupila 139 takmičara iz deset država

Atletičar Sparte, Novljanin Željko Dabović i Ksenija Ražnatović pobjednici su sportsko-turističke manifestacije, novogodišnje trke "Portonovi 2024". Dabović, koji je i prošle godine bio najbrži, trku na pet kilometara, u lijepom ambijentu rizorta Portonovi, istrčao je za 16.09 minuta i postavio novi rekord staze.

-Sjajna atmosfera u Portonovom, zaista lijep kompleks. Uslovi za trčanje su bili dobri. Imam dosta istrčanih trka, ali ovo je jedna od najljepših – izuzetno lijepa, dobro organizovana, sa publikom duž cijele staze, rekao je Dabović.

Kao drugoplasirani završio je Rustam Mendubaev iz Triatlon kluba Budva (16.38), dok je treći bio Marko Kavaja iz Triatlon kluba Lovćen (17.08).

Kseniјa Ražnatović je u vremenu 21.04 minuta triјumfovala u ženskoј konkurenciјi, dok јe u generalnom plasmanu imala 22. rezultat.

-Drago mi je što sam pobjedom ovorila sezonu. Nijesam očekivala, ali sam priredila lijepo iznenađenje. Istrčala sam i dobar rezultat i postavila lični rekord, rekla je Ražnatović.

Drugo mjesto osvojila je Mirjana Radenović (21.20), a dok je pobjedničko postolje u ženskoj konkurenciji kompletirala Petra Raičević (23,15).

Trka na pet kilometara okupila je 139 takmičara iz deset država, dok јe glavnom događaju prethodila dječija trka, koja je okupila 80 učesnika.

Sekretar Triatlon kluba Herceg Novi Marko Tomašević kazao je da mogu biti zadovoljni manifestacijom, navodeći da su 2024. godinu počeli organizacijom trke sa prijateljima iz Portonovog.

-Ove godine bilo je više takmičara nego prošle godine i još bolja organizacija. Poslužilo nas je i vrijeme. Učestvovalo je 139 takmičara iz Crne Gore i država regiona. Oboren je i rekord staze. Bila je i dječija trka, a slikanje sa Djeda mrazom pokazao se kao pun pogodak, rekao je Tomašević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 15:56