Зорица Костић / - фото: приватна архива
09/07/2021 u 18:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дама води Рагби савез

Управа за спорт и младе потврдила је избор Зорице Костић на челну позицију

Дугогодишња капитенка репрезентације, Зорица Костић, нова је предсједница Рагби савеза Црне Горе.

Управа за спорт и младе потврдила је избор Игора Аџаипа на мјесто потпредсјеника Савеза и Будимира Андрића за генералног секретара.

Предсjедник скупштине савеза jе Никола Jочић.

Велика ми jе част и задовољство што су ми клубови указали повjерење да их предводим у наредне четири године. Послије дуго времена смо опет на почетку, али активно радимо да рагби заживи. На jесен нас очекуjе такмичење у Европском купу нациjа. Такође, рагби jе уврштен у Олимпиjске игре малих европских земаља, као и на Универзиjаду, а у плану су и регионална такмичења, тако да нас у блискоj будућности очекуjе доста активности – казала је Костић.

Након пионирског замаха, рагби је стагнирао.

Тренутно нам jе циљ да након дуже паузе поново покренемо домаће првенство, за сада у олимпиjскоj верзиjи рагбиjа седам, као и да са клубовима радимо на привлачењу нових играча и подмлађиванjу екипа. Сваки клуб jе одговоран да локално шири рагби у свом мjесту, а у томе ће имати помоћ Савеза – рекла је Костић.

Нова предсједница подсјећа да је рагби изузетно популаран у осталим државама.

Од Свjетске рагби федерациjе добили смо понуду да Црна Гора учествуjе у њиховоj видео игри „Свјетски рагби куп 2023”, коjа је попут сличних ФИФА и УЕФА игрица. Проjекат jе у фази израде, а игра ће се на вишемилионском тржишту наћи краjем наредне године, пред Свjетско првенство у рагбиjу 2023. Имаћемо ту част да се на игри уврсти и наша репрезентациjа, а биће присутне стварне фотографиjе и видеографике jедног црногорског стадиона, као и наших играча у дресовима репрезентациjе. Уjедно смо у потрази за спонзорима коjи би жељели да на овакав начин буду представљени на великом свjетском тржишту ових видео игара и да помогну развоj овог новог олимпиjског спорта у Црноj Гори – додала је предсједница Савеза.

Андрић је такође казао да је почаствован избором на мјесто генералног секретара.

Циљ и план РСЦГ jе да у наредном периоду омасовимо броj играча и на прави начин презентуjемо земљу. Очекуjе нас такмиченjе у ЕНЦ, као и учешће на Играма малих земаља, што jе за нас велика част, али и обавеза. Настоjаћемо да се што квалитетниjе припремимо како би остварили што боље резултате. Уз већ добро остварену комуникациjу са Управом за спорт и младе и ЦОК-ом, пробаћемо да риjешимо питање терена, чиме би у многоме помогли развоj рагбиjа у Црноj Гори – закључио је Андрић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 09:01