Štand Atletskog saveza Crne Gore / -FOTO: ASCG
12/04/2024 u 15:38 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dan reprezentacije obilježen u Podgorici

Šćekić: Najveći uspjeh sportiste je da brani boje svoje reprezentacije

 

Najveći uspjeh sportiste je da brani boje svoje reprezentacije i osjećaj ponosa i odgovornosti koji dolazi sa tim, kazao je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

On je, otvaraći Sajam sporta na podgoričkom Trgu nezavisnosti, istakao da je zadovoljan što su zajedno u mogućnosti da obilježe Dan reprezentacija Crne Gore, na način koji slavi duh sportskog zajedništva predanosti i istrajnosti.

-Кada govorimo o reprezentacijama, nije dovoljno samo istaći njihove uspjehe na sportskom terenu. Reprezentacija je simbol našeg nacionalnog ponosa, predstavljajući naše vrijednosti – snagu i sposobnost da se izborimo za uspjeh, rekao je Šćekić.

Govoreći o uspjesima reprezentacija, on je naglasio da se ne može zanemariti značaj školskog sporta kao temelja na kojem počiva sportski duh.

-To je mjesto gdje se mladi talenti oblikuju, razvija karakter i gdje rastu budući šampioni, rekao je Šćekić.

On se zahvalio sportistima koji svojim naporima, požrtvovanošću i strašću čine Crnu Goru ponosnom.

Sajam sporta okupio je predstavnike 36 sportskih saveza, koji su na promotivnim štandovima sa nacionalnom sportskom opremom, istakli stručne i edukativne brošure, ali i rekvizite za bavljenje navedenim sportom.

Štandove su, osim Šćekića, obišli su potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović.

image

Ministri kod atletičara

-FOTO: ASCG

Prvo čovjek nacionalnog olimpijskog komiteta kazao je da je zadovoljan posjetom i odzivom sportskih saveza.

-Dinamično je, ljepa energija i jako puno djece je prisutno. Nadam se da će ih to zainteresovati da se bave sportom. Posjećenost je odlična, odziv sportskih saveza takođe, što jako raduje, kazao je Simonović.

Svaki savez imao je i prezentere svojih sportova, a posjetioci su na Trgu nezavisnosti imali priliku da vide i trkački automobil evropskog šampiona Vasilija Jakšića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:12