Danijel Furtula / - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
17/08/2022 u 16:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danijel Furtula u bacanju diska osvojio 21. mjesto u Evropi

Crnogorski rekorder u bacanju diska Danijel Furtula u prvoj kavlifikacionoj grupi Evropskog šampionata u Minhenu u bacanju diska osvojio je 10.mjesto sa rezultatom 59.10m

On je imao prestupe u prvoj i drugoj seriji i samo je u trecem poslednjem kvalifikacokom pokušaju ostvario ispravan hitac i zabilježio daljinu koja mu nije dokijela plasman za finale.

Furtula je ove godine imao mnogo bolje rezultate preko 63 m i da je ostvario rezultate koje je imao tokom sezone mogao se glatko naci u finalu Evropskog Prvenatva. Međutim, prije takmičenja je bio i bolestan što je uticalo na njegovu formu.

On je u generalnom plasmanu iz dvije kvalifikacione grupe od 24 takmićara koji su imali ispunjene norme Evropske atletske federacije zauzeo 21.mjesto u Evropi.

U društvu crnogorskih zvaničnika Milorada Vuletića i Gojka Banjevića koji su gosti Evropske Atletske Federacije na Evropskom šampionatu u Minhenu, takmičenje je u njihovom društvu pratio i predsjednik Svjetske Atletske Federacije Lord Sebastijan Coe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 08:41