Klara Monti Danijelson / -FOTO: ŽRK BUDUćNOST
23/05/2024 u 09:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Danijelson osmo pojačanje "plavih" za narednu sezonu

Šveđanka koja igra na poziciji pivota stigla iz francuskog Šambreja

Švedska reprezentativka Klara Monti Danijelson osmo je pojačanje ŽRK Budućnost Bemaks, dvostrukog šampiona Evrope, čime je završeno formiranje tima za narednu sezonu u kojoj je cilj da izabranice Bojane Popović budu konkurentne najboljim timovima u EHF Ligi šampiona.

Danijelson, 32-godišnja pivotkinja, u Budućnost Bemaks stiže iz francuskog Šambreja, za koji je nastupala u posljednje tri sezone. Prethodno je nosila dres švedskog Lugija, danskih klubova Randers i Esbjerg, te njemačke Borusije.

Dvije sezone je igrala u EHF Ligi šampiona, a u posljednje tri u dresu Šambreja, nastupala je u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju – EHF Evropskoj ligi.

Bila je u sastavu švedske reprezentacije na EHF Euro 2022 koje je održano u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Prije Danijelson, ugovor su potpisale crnogorske reprezentativke Đurđina Jauković, Jelena Despotović i Nina Bulatović, Ruskinja Valerija Kirdjaševa, Šveđanka Dženi Karlson, Francuskinja Aisatu Kujate i Norvežanka Sakura Hauge, koja brani za reprezentaciju Japana.

- Ugovore su produžile crnogorske reprezentativke Armel Atingre, Ivona Pavićević, Ivana Godeč, Andrijana Popović, Tanja Ivanović, Anastasija Marsenić i Nađa Kadović, te bek Mari Plamenova Tomova. U Budućnosti ostaju i djevojke koje su priključene iz filijale Rudara - Jelena Vukčević i Dunja Radević, a u narednoj sezoni prvom timu priključuju se i Nikolina Marković, Maša Kuzmanović i gomanka Marija Marsenić - naveli su iz ŽRK Budućnost Bemaks. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 03:46