Побједници трке на постољу / - Дан
21/05/2021 u 20:27 h
Милован НововићМилован Нововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Давор Видовић побједник трке „Истрчи се и покрени се” у Бијелом Пољу

Задовољан сам трком, јер је била квалитетна и неизвјесна. Одлична је била организација и поново ћу доћи, казао је Давор Видовић

Побједник најважније трке на 4.000 метара за сениоре, на данас одржаној првој атлетској манифестацији,,Истрчи и покрени се'', у Бијелом Пољу, је Давор Видовић, члан Борца из Бања Луке.

На трци су учествовали атлетичари Борца, подгоричке Будућности, Новог Пазара, Морнара из Бара, Спарте из Погорице, Суеса из Пријепоља, Подгоричког маратона, Зете 12 и домаћег Јединства. Такмичење се одвијало у четири категорије. Организатори су били Јавна установа Центар за спорт и рекреацију и АСЦГ.

– Задовољан сам трком, јер је била квалитетна и неизвјесна. Одлична је била организација и поново ћу доћи – казао је Видовић, који је иначе био и првак БиХ у маратону.

Друго мјесто припало је Василију Шћепановићу из Будућности а треће Драгољубу Копривици из Морнара.

У конкуреннцији сениорки на 3.000 метара сва прва три мјеста припала су такмичаркама Новог Пазара. Прва је била Саима Мурић, друга Мејра Мехмедевић а трећа Ленка Николић.У јуниорској конкуренцији се трчало под називом „Меморијал Љубиша Божовић”, на 2.000 метара. Код мушкараца прво мјесто освојио је Самед Хоџић из Новог Пазара, друго мјесто припало је Петру Вељићу из Лима, а треће његовом клупском другу Немањи Ђуришићу. Код дама прво мјесто припало је Аиши Тахировић из Новог Пазара, друго Амини Суљевић из Јединства а треће њеној клупској другарици Миљи Јоксимовић.

У „Трци задовољства” за најмлађе, тријумфовао је Ненад Величковић, други је био Андрија Радовић, а трећи Милош Чабаркапа сви из Бијелог Поља.

На крају су плакете постхумно уручене породицама преминулих атлетичара Мираша Обрадовића, Драга Томовића, Љубише Божовића и Јасмина Мулића.

Прије почетка ове манифестације предсједник Општине Бијело Поље, Петар Смоловић, посјетиоцима је честитао Дан независности Црне Горе, и учесницима пожелио срећу и успјех на данашњем такмичењу.

– Ова манифестација служи да се на неки начин вратимо лијепим традиционалним вриједностима, да одвојимо мало времена за активно бављење спортом, изађемо из домова и модерних средстава комуникације, и на тај начин промовишемо здраве стилове живота. Зато смо се и данас окупили да озваничимо почетак манифестације која слави идеју људске истрајности и снагу људског карактера – поручио је Смоловић.

Директор Атлетског савеза Црне Горе, Милорад Вулетић је казао да му је пуно срце када види да су овај трг данас запосјела дјеца, омладина па и ми старији који им пружамо подршку.

– Посебно у ономе што је наљепше, а што се дешава само код здраве омладине. У здравом тијелу – здрав дух. Све то омогућује атлетика као краљица спортова, а Бијело Поље је по атлетици препознато још од раних 60-тих година, изњедрило је много шампиона, квалитетних спортских радника како у атлетици, тако и у екипним спортовима. Много је појединаца који су пронијели славу овога града – истакао је Вулетић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:54