Sa prijema / -FOTO: RSCG
08/02/2024 u 14:02 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija RSCG na prijemu kod ambasadorke SAD: Dijelimo istu odgovornost

U ime RSCG i reprezentacije, predsjednik Petar Kapisoda i selektorka Bojana Popović izrazili su zahvalnost ambasadorki Rajzing-Rajnke za podršku

Dijelimo istu odgovornost i privilegiju, jer smo ambasadori svojih država, kazala je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing-Rajnke obraćajući se našim reprezentativkama koje su uz selektorku Bojanu Popović, njenu prvu saradnicu Maju Savić, predsjednika i direktora Saveza Petra Kapisodu i Emira Bešliju, prisustvovali prijemu koji je upriličen u njenoj rezidenciji.

Na taj način, ambasadorka SAD ukazala je veliku čast našoj reprezentaciji nakon uspješnog nastupa i osvajanja sedmog mjesta na Svjetskom prvenstvu koje je održano u decembru prošle godine, a tokom kojeg je poslala i poruku podrške, za koju je istakla da je najgledaniji video snimak na zvaničnim kanalima Ambasade, od kada obavlja navedenu funkciju u našoj državi.

- Pokazale ste kako žene i timska igra donose velike rezultate na najvećem nivou. Timski rad je ono što je potrebno i ovoj državi. To je nešto čemu učite sve nas. Vi ste Crnu Goru dovele na svjetsku scenu, pokazale da se i iz male države mogu praviti rezultati za poštovanje. Vi ste uzor djevojčicama koje kreću vašim putem, vaša emocija je nešto što sve nas oduševljava i želim vam mnogo uspjeha i u narednom periodu. - kazala je Rajzing-Rajnke.

Rajzing-Rajnke je istakla poštovanje i za odnos i izdanja muške reprezentacije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. "Lavove" je na prijemu predstavljao kapiten Mirko Radović.

U ime Rukometnog saveza Crne Gore i reprezentacije, predsjednik Petar Kapisoda i selektorka Bojana Popović izrazili su zahvalnost ambasadorki Rajzing-Rajnk za podršku koju je pružala našoj reprezentaciji tokom Svjetskog prvenstva.

Kapisoda je ambasadorki uručio i dres našeg nacionalnog tima sa njenim imenom, uz očekivanje da je upravo to ono što joj je potrebno kada u budućnosti bude bodrila "lavove" i "lavice".

- I posljednji rezultati naših reprezentacija, a koje ste prepoznali i Vi, potvrda su da je to najbolji brend koji ova država ima na međunarodnoj sceni. Stoga, možemo da ponovimo – rukometašice i rukometaši su naši najbolji ambasadori, koji ponosno predstavljaju malu, ali državu koja ima sportiste sa velikim srcem. Do svih rezultata u proteklih 18 godina od kada je naša država obnovila nezavisnost, stigli smo zahvaljujući talentu, ali i karakteru i ponosu koji posjedujemo! - kazao je Kapisoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 22:03