Istorijski uspjeh Đinovića / -FOTO: BSCG
30/04/2024 u 14:56 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đinović ispisao istoriju crnogorskog boksa i sporta uopšte

Za osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u boksu u Beogradu, Ministarstvo sporta upriličilo prijem

Istoriju crnogorskog boksa i sporta uopšte prije nekoliko dana je ispisao devetnaestogodišnji Tomislav Đinović. Član BK Zlatičanin je u Beogradu pobjedama protiv Francuza Omrauija i Mađara Kovača osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 60 kg na Evropskom prvenstvu i tako donio Crnoj Gori prvo odličje u muškom boksu od sticanja nezavisnosti.

-Do odličja sam teško došao, ali sam napornim radom uspio, uz veliki trud mojih trenera, da dođem do evropske seniorske medalje. Mislim da Crna Gora treba da bude ponosna na boksersku reprezentaciju Crne Gore, rekao je Đinović, kojeg je povreda vilice spriječila da se

spriječila da se bori za ulazak u finale.

-Žao mi je što nijesam boksovao u polufinalu. Mislim da se Rus ne bi dobro proveo u ringu, jer vidio sam njegov stil, prihvatio bih borbu i mislim da bih ga čak i nokautirao. Ipak, morao sam da poštujem odluku doktora i trenera, rekao je Tomislav Đinović.

Selektor Nikola Ružić istakao je da je bokserska reprezentacija nastavila da pomjera granice.

-Prije samo par godina izgledalo je kao nemoguća misija osvojiti seniorsku medalju na velikom takmičenju. Sad već imamo kontinuitet, da pored Bojane Gojković i Tamare Radunović, koje su prije dvije godine osvojile evropsko srebro, odnosno bronzu, sad i Tomislav Đinović osvaja prvu mušku medalju. Njegov rad i požrtvovanost su za svaku pohvalu. On je neko ko nije propustio nijedno okupljanje reprezentacije. Uvijek prvi dođe, a posljednji ode, rekao je Ružić.

Jedan od glavnih tvoraca Đinovićevih uspjeha u dosadašnjoj karijeri je njegov klupski trener, Momčilo Zlatičanin.

-Veliku zahvalnost dugujemo selektoru Ružiću na ukazanom povjerenju i predsjedniku saveza Aleksandru Klemenku, koji nam je omogućio dobre uslove za rad. Mislim da sa ovakvim rukovodstvom i stručnim štabom možemo da doguramo daleko. Vjerujem da ćemo zajedno ostvariti još mnogo velikih rezultata, rekao je Momčilo Zlatičanin.

Crnogorsku boksersku reprezentaciju krajem maja očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na Tajlandu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 15:53