Са маратона у Бечу / - Фото: Твитер
12/09/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дисквалификован побједник маратона у Бечу

Маратон у Бечу, који је одржан, због пандемије, после годину дана паузе, истрчано је најбрже Етиопљанин Дерара Хуриса, који је претрчао трасу за 2:09:22, али је накнадном одлуком организатора дисквалификован. Побједа је том одлуком припала Кенијцу Леонарду Лангату

Хуриса је дисквалификован јер је трчао у патикама које не одговарају правилнику. Наиме, дозвољене су патике са ђоном максималне дебљине од 40 милиметара, а Хуриса је трчао у патикама са ђоном дебљине од 50 милиметара.

Иначе корона је утицала на број учесника, којих је ове године било око 26.000. У "нормалним" временима било је око 40.000 учесника.

Портпарол маратона Адреас Мајер указао је и да један број учесника из иностранства ове године, због епидемијских мјера уласка у земљу, нису могли да допутују. Маратон је одржан уз строги концепт хигијене и постовања корона мјера.

- Ово је био најважнији маратон од 1984. гогдине, када је успостављен. То је један од највећих маратона уз велико међународно учешће. Било је тешко добити сва одобрења - рекао је организатор Волфганг Конрад.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:32