Bacačice diska / - MILOVAN NOVOVIć
21/07/2022 u 22:19 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Drugi dan 57. MOSI u Novoj Varoši: Bjelopoljke veoma uspješne

Proslavljeni atletičar i trener Slavko Kuzmanović, za Dan je kazao da je kvalitet atletike na visokom nivou

Drugog dana 57 MOSI u Novoj Varoši centralni događaj bila je atletika, koja je inače jedna od najpopularnijih diciplina od ukupno 15, koliko ih ima, u takmičenju dvije hiljade sportista iz Srbije, Crne Gore, BIH i Republike Srpske.

Najbolji bilans ostvarili su atletilariz iz Bijelog Polja. U bacanju diska kod dama Kristina Rakočević iz Bijelog Polja osvojila je zlato, a Ana Bošković i Vesna Kljajević, stigle do srebrne, odnosno bronzane medalje. U disku za muškarce  zlato je osvojio bjelopoljac Risto Drobnjak, dok je do dva zlata stigla bjelopoljaka Milica Pelemiš, u trkama na 100 i 400 metara, treća bila beranska Nevena Dobrašinovvić. U trici na 100 metara  druga je bila beranka Maša Bubanja a treća bjelopoljka Amra Hubanić. U skoku u dalj dvije dame iz Bijelog Polja su se popele na pobjedničko postolje. Ljiljana Matović je osvojila srebro (samo za santimetar joj izmaklo zlato) a Anđela Drobnjak bronzu, dok je beransac Ognjen Marsenić bio drugi na 100 metara.

Proslavljeni atletičar i trener Slavko Kuzmanović, za Dan je kazao da je kvalitet atletike na visokom nivou.

-Odlična je atletika a rezultati iznad očekivanja. Ove igre će da traju, jer su idskočna daska za sportiste. Ja sam prvi put učestvovao 1969 godine i takmičio se 16 puta i osvojio ukupno 32 medalje-kazao je Kuzmanović, dodajući da treba pomenuti jučerašnji dva puta ostvareni rekord MOSI, u skoku u vis 209 i 212 santimetara Emira Rovčanina iz Prijepolja.

Planinari Bijelog Polja u sastavu Drago Musić, Miloš Radović i Rade Đukić osvojili su bronzanu medalju, a u takmičenju dama u streljaštvu Pljevlja  stigla do srebra a Berane do bronze. U pojedinačnoj konkurenciji Sandra Martić iz Pljevalja bila je treća sa 179 krugova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:35