Џудо савез / - Фото: Џудо савез Црне Горе
11/12/2021 u 22:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Џудо савез избрисан из регистра спортских организација

Џудо савез Црне Горе саопштио jе данас да jе избрисан из регистра спортских организациjа и да jе о тоj одлуци Управе за младе и спорт обавиjештен рjешењем коjе jе потписао вршилац дужности директора Марко Беговић

У тоj асоциjациjи сматраjу да jе Беговић потпуно бесправно и мимо сваког закона риjешио да избрише савез чиjа су акта и рад у потпуности усклађени са Законом о спорту и кога чини 31 клуб као и сви репрезентативци Црне Горе.

- Умjесто да се, као старешина државног органа задуженог за регистар спортских организациjа у Црноj Гори, понаша озбиљно и одговорно водећи рачуна о интересу спорта и спортиста, он себи даjе за право да самоволjно тумачи судске одлуке доносећи правно неодржива решенjа и гураjући у проблем све клубове и такмичаре - пише у саопштењу Џудо савеза.

У тоj асоциjациjи сматраjу да jе разлог за такву одлуку лични интерес Беговића да врати правни легитимитет бившем савезу, коjи jе, како су навели, због броjних кршења закона и финансиjских злоупотреба избрисан.

- Враћањем правног легитимитета бившем савезу Беговић омогућава бившем предсjеднику, иначе свом личном приjатељу, са коjим jе заjедно учествовао у афери Вада-Лалошевић да реализуjе велики броj тужби у коjима захтиjева велике новчане износе, а коjе ће му управо исплатити Управа за спорт и младе на чиjем jе челу вд Беговић - пише у саопштенjу.

Џудо савез подсjећа да jе за кратко вриjеме успио да се пререгиструjе у складу са Законом о спорту, добиjе међународно признанjе, уjедини 31 клуб и све репрезентатице Црне Горе.

- Обезбиjедио jе спонзоре за међународни програм такмиченjа, издвоjио рекордне 33 стипендиjе за финансиранjе своjих такмичара, по први пут финансиjски подржао клубове, освоjен jе велики броj медалjа на међународним турнирима, добио првакињу Европе и имао учесника на последњим Олимпиjским играма у Токиjу - пише у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:34