Црногорски рукометаши / - Фото: РСЦГ
06/01/2022 u 16:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕХФ скратио боравак у карантину на пет дана

Сада jе и званично – Европска рукометна федерациjа (ЕХФ) скратила jе период карантина за играче и чланове делегациjа коjи су били позитивни на корона вирус

Наиме, Извршни одбор ЕХФ-а одлучио jе да особа коjа jе била позитивна, може да путуjе на Европско првенство, ако jе пет дана након што jе установљен вирус, добила негативан налаз. Други Пи - Си - Ар тест обавезна jе да уради по доласку на првенство, а уколико и он покаже негативан резултат, има право наступа на смотри 24 наjбоље селекциjе Старог континента.

Одлука коjом се период карантина скраћуjе са првобитно установљених 14 дана, услиjедила jе након што се корона вирус поjавио у свим репрезентациjама коjе ће учестовати на предстоjећем првенству у Мађарскоj и Словачкоj. У допису ЕХФ-а упућеном свим федерациjама, наводи се да jе одлука донешена узимаjући у обзир искуство са Свjетског првенства за рукометашице у децембру, препоруке надлежних здравствених институциjа, али и струке, однсоно медицинских консултаната ЕХФ-а. 

За све учеснике предстоjећег првенства ово jе олакшаваjућа околност, jер ће бити у прилици да рачунаjу на jаче саставе, него да jе на снази остало правило о обавезноj изолациjи од 14 дана.

Ово jе добра виjест за црногорску репрезентациjу, jер су троjица играча и jедан члан стручног били позитивни на обавезном тестирању 4. jануара.

„Лавови“ припреме одрађуjу у Подгорици, а 11. jануара требало би да отпутуjу у Мађарску, гдjе два дана касниjе, у Дебрецину играjу против Данске. Ривали у групи А су jош Словениjа и Сjеверна Македониjа, а пласман у главну рунду избориће двиjе селекциjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 08:13