Veliki bod za crvene / -FOTO: RSCG
06/08/2023 u 20:52 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EP za kadetkinje: Remi Crne Gore i Njemačke

Meč u dvorani "Verde" završen rezultatom 23:23

Najbolja partija na Evropskom prvenstvu za kadetkinje donijela je remi Crnoj Gori (23:23) protiv Njemačke, pa sada sa tri boda na kraju grupne faze crvene čekaju rasplet u grupi A. Ukoliko Češka savlada Island i dođe do prve pobjede na prvenstvu, generacija koju predvodi trener Tatjana Jeraminok ostvariće veliki uspjeh i izboriti plasman među osam najboljih u Evropi.

U dvorani „Verde“ je viđen je sjajan okršaj između ove dvije selekcije. Početak nije mogao da bude bolji jer su crvene povele 5:1 u 9. minutu, u 16. je bilo „plus tri“ – 8:5. Do kraja prvog dijela, mreža Njemačke se međutim, zatresla samo dva puta, pa je protivnik na velikom odmoru vodio 12:10. Kada je Njemačka u 42. minutu povela 17:12, izgledalo je da je pitanje pobjednika riješeno, ali su Ksenija Gašević i saigračice u finišu meča bile sjajne, pa su došle i do preokreta (21:20) u 53. minutu. Njemačka je ipak, na minut i po prije kraja povela 23:21, a Mitrović i Golić donijele su veliki remi.

Elena Mitrović je bila najefikasnija sa sedam golova, dok je Milka Pavlović koja je četiri puta zatresla mrežu rivala, zaslužila priznanje za igračicu utakmice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:23