Марко Гопчевић / - фото: ВПСЦГ/Александар Калуђеровић
23/09/2021 u 10:10 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европска такмичења у свима буде жељу за доказивањем

Капитен ватерполиста Приморца, Марко Гопчевић, оптимиста пред старт сезоне и поред свих проблема

Ватерполисти Приморца данас крећу у нову авантуру. На квалификационом турниру А групе Лиге шампиона у Савони, Которани ће се борити са домаћим тимом, шпанском Терасом, француским Монпељеом, пољском АЗС Варшавом и португалском Виторијом Гимараеш за једно од прва четири мјеста.

За црногорског вицепрвака ће кључна бити прва два дана, када се састају са директним конкурентима за коту четири, представницима Пољске и Португала.

Данас у 15 сати Перовићеви момци играју са АЗС Варшавом, док се дан касније у истом термину састају са Виторијом Гимараеш. Између та два меча ће у петак од 11 сати одмјерити снаге са Терасом.

Уколико савладају Пољаке и Португалце, Бокељи ће релаксираније прићу дуелима са Монпељеом у суботу од 17 сати и Савоном у недјељу од 13 сати.

Касно смо кренули са припремама из објективних разлога. Тренер Перовић је дошао тек прије неколико дана, остали смо у међувремену без најбољег играча Мишка Перковића. У клуб се вратио искусни Пауновић, задржали смо стабилност у види репрезентативца Матковића, искусног голмана Краља, доста је ту младих играча – подсјетио је на велике промјене у клубу током љета, Марко Гопчевић.

Неуморни капитен је увјерен да ће турнир прве рунде квалификација за елитно европско такмичење бити добра провјера за Приморац и одлична шанса да сви заједно виде гдје су у односу на ривале са Старог континента.

Европска такмичења у свима буде жељу за доказивањем. Трудићемо се да оправдамо улогу фаворита у дуелима са представницима Пољске и Португала. У осталим мечевима ћемо покушати да пружимо максимум и изборимо што бољи пласман. Понављам, касно смо кренули, али морамо да размишљамо позитивно, да из турнира извучемо максимум и спремимо се за оно што нас очекује касније – додао је Гопчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:45