Ближи се одлучујући меч / - фото: EUROVOLLEY.CEV.EU
06/09/2021 u 14:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Евроволеј за Црну Гору практично почиње у уторак

Након три пораза против фаворизованих противника, Башићеве изабранике чека кључни меч са Чешком

За одбоjкашку репрезентациjу Црне Горе, Европско првенство у Чешкоj практично почиње у уторак.

Да ли ће „црвени” сачувати наду за пролаз у други круг до последњег меча у групи Б, зависи искључиво од сусрета са домаћином.

Утакмица у Острави почиње у 19 часова.

Играчи су данас одрадили само разгибавање у теретани, а сjутра уjутру ће имати тренинг са лоптом у „Остравар арени”. 

Они знаjу како се добиjа Чешка.

Црна Гора jе против овогодишњег домаћина групе Б играла и на прошлом Европском првенству у Холандиjи 2019. и то у последњем колу такмиченjа по групама.

Ћаћић и другови тада су славили са 3:2 (25:23, 14:25, 25:22, 21:25, 15:13), али због jедног сета Чешка jе прошла у други круг, такође са двиjе побjеде.

Сличне калкулациjе могуће су и овог пута, али њима се уочи меча нико неће бавити, jедини циљ jе побjеда и за Црну Гору и за домаћина, коjи ризикуjе да остане без пласмана у други круг, иако Острава остаjе домаћин и осмине финала и четвртфинала.

Добро познаjемо Чешку, играли смо неколико пута против њих. Последњи пут смо их савладали 3:2, а тада нас jе у осмину финала Европског првенства водила побjеда од 3:1. Они су овдjе боље играли против jачих екипа, а разочарали су против Бjелорусиjе коjа ниjе у рангу Словениjе или Бугарске. Видjећемо како ће одиграти против нас, али ми ћемо изаћи да се боримо и дамо све од себе – казао jе техничар Раjко Стругар.

Чехе, као и приjе двиjе године, предводи коректор Jан Хадрава, коjи jе тада против Башићевих изабраника освоjио 29 поена.

Од играча коjи су сада у црногорском тиму, Воjин Ћаћић, Иван Jечменица и Милош Ћулафић су освојили по 14 поена, посјећају из Одбојкашког савеза Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:00