Dobitnici Zlatnih plaketa / -FOTO: FSFV
06/06/2023 u 17:24 h
Portal DANPortal DAN
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje proslavio 15 godina uspješnog rada

Zlatne plakete dodijeljene Rajki Glušici, Nemanji Vukoviću, Dragomiru Bečanoviću, Dejanu Savićeviću i City Fitness centru

U svečanoj akademskoj atmosferi, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, obilježeno je 15 godina uspješnog rada od osnivanja fakulteta, kao samostalne organizacione jedinice Univerziteta Crne Gore. Proslavu su obilježile visoke zvanice i javne ličnosti među kojima su bili ministarka nauke prof. dr Biljana Šćepanović, predsjednica Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Rajka Glušica, predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković, proslavljeni crnogorski sportisti Dragomir Bečanović i Dejan Savićević, te mnogobrojni gosti sa univerziteta iz regiona.

Goste, kolege sa fakulteta i naravno studente, u uvodnom obraćanju pozdravio je dekan prof. dr Rašid Hadžić, koji je Rajki Glušici, Nemanji Vukoviću, Dragomiru Bečanoviću, Dejanu Savićeviću i City Fitness centru dodijelio zlatne plakete.

U ime nagrađenih, prisutnima se obratila prof. dr Glušica, te Nemanja Vuković, koji je najavio nastavak izuzetno uspješne saradnje Opštine Nikšić i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Kroz istorijat fakulteta, sporta i fizičkog vaspitanja u Crnoj Gori prisutne je "vodio" medijator programa, ujedno profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Miomir Maroš, autor trinaestominutnog filma o fakultetu, koji je prikazan gostima.

Priznanja i diplome za postignute rezultate, studentima su dodijelili prodekan doc. dr Jovica Petković, doc. dr Jovan Gardašević, prodekan doc. dr Kosta Goranović i doc. dr Ivan Vasiljević.

U ime studenata prisutnima se obratio Jakov Vukčević, predsjednik Studentske organizacije FSFV i član Vijeća fakulteta.

Svečanost su pjesmom uljepšali učenici Muzičke škole "Dara Čokorilo" u Nikšiću, pod vođstvom prof. Valentine Jaredić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:37