Олимпијакос на још једном тешком гостовању / - фото: LEN.EU
18/11/2021 u 17:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ференцварош чека Олимпијакосa у репризи финала из 2019. године

Ватерполисти Новог Београда почињу серију од осам утакмица у 12 дана, Раднички на тешком испиту против Бреше у трећем колу Лиге шампиона

Реприза финала из 2019, дуел Ференцвароша и Олимпијакоса, најинтересантнији је дуел трећег кола Лиге шампиона за ватерполисте, које је на програму у петак и суботу.

Оба тима су љетос претрпјела тектонске промјене, а везује их повратак Јаниса Фудулиса из Будимпеште у Атину.

Грци су се брже адаптирали на промјене, једина су екипа са максималним учинком у А групи, док је ФТЦ у прва два кола узео само по бод у већ добијеним утакмицама против Бреше и Радничког.

Посебно је за Фради био болан дуел у Крагујевцу, гдје су у последњој четвртини испустили четири гола вишка, с тим што су имали плус три на на нешто више до минута до краја.

Зелено-бијели ће играти први пут на свом пливалишту.

Радничком ће требати још једно чудо да би се домогао бодова против Бреше.

Послије вицешампиона Европе, долази нам и трећепласирани тим претходне Лиге шампиона и првак Италиjе, што довољно говори колико су квалитетни. Свака утакмица код куће нам jе jако битна за наш циљ, а то jе пласман на фајнал-ејт – сматра тренер Радничког, Урош Стевановић.

Шумадинци и Ломбардијци су се састали у финалу прошлогодишњих квалификација за Лигу шампиона, када су Италијани били успјешнији (13:9).

Минимално су измијенили састав у односну на претходну сезону, док смо ми зрелиjи и квалитетниjи. Вјеруjем да можемо да им пружимо јачи отпор. Бреша jе прави противник да видимо гдје се тренутно налазимо. Надам да ћемо исправити грешке из утакмица против Ференцвароша и поготово Партизана у домаћем првенству и уписати прву побједу – рекао jе Стевановић.

На тешком испиту ће бити други српски представник у Б групи, Нови Београд, који гостује сплитском Јадрану. Оба тима имају половичан учинак након двије рунде.

Пред нама је 12 дана током којих ћемо одиграти чак осам утакмица. У петак играмо против клуба коjи jе у сезону ушао са великим амбициjама, прије свега да освоjи домаћи шампионат. Дјелимично су измијенили екипу у односу на прошлу сезону. Довели су три, четири нова играча. Уигравају се и даље, као и ми. Пољуд је веома тежак базен за све екипе, вјероватно jедан од наjтежих у Европи. Надам се да ћемо одиграти на високом нивоу, да ћемо унаприједити игру у однсу на прошли меч и вратити се кући са нова три бода, што би нам доста значило за наставак сезоне – рекао је шеф стручног штаба Новог Београда, Владимир Вујасиновић.

Једини меч гдје је фаворит јасно видљив је дуел Динама и Барселонете.

Шпанцима ће гостовање у Тбисију добро доћи да се опораве од неуспјеха у Бреши.

Сатница

Група А (петак): Динамо Тбилиси – Барселонета (18), Ференцварош – Олимпијакос (18.30), Јадран СТ – Нови Београд (19), Раднички – Бреша (20.30).

Пласман: Олимпијакос 6, Бреша 4, Барселонета 3, Нови Београд 3, Јадран СТ 3, Ференцварош 2, Раднички 1, Динамо 0.

Група Б (субота): Васпо Хановер – ОСЦ (14), Шпандау – Југ (19), Стеауа – Марсеј (20), Про Реко – Црвена звезда (21).

Пласман: Про Реко 6, ОСЦ 6, Марсеј 3, Југ 3, Црвена звезда 3, Шпандау 1, Васпо Хановер 1, Стеауа 0. 

За разлику од А групе, гдје чак шест тимова има високе аспирације у Б групи су фаворити јасно видљиви.

Про Реко, Југ, ОСЦ и Марсеј су већ виђени као учесници фајнал-ејта, али је управо побједа француских „галебова” у Дубровнику (14:9) у прошлом колу потврда да се свако опуштање на овако високом нивоу скупо плаћа.

Црвена звезда и њемачки двојац ће чекати своју шансу из прикрајка, док је Стеауа тотални аутсајдер.

Утакмице Б групе су на програму у суботу.

ОСЦ и Југ су велики фаворити на гостовањима у Њемачкој, као и Марсеј у Букурешту, док ће Црвена звезда учити од европског првака у Ђенови.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:39