Најбржи: Макс Ферстапен / - Фото: WWW.FORMULA1.COM
18/07/2021 u 21:17 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ферстапен након Силверстона: Хамилтон слави, док сам у болници

То што сам jош у болници гледао славље jе непоштовање и неспортско понашање, али идемо даље, поручио је Ферстапен

Бура око данашње трке у Силверстону се не стишава. Након што се догодио језиви инцидент, у ком је дебљи крај, али срећом без тежих последица извукао Макс Ферстапен, а онда Луис Хамилтон побиједио, услиједило је слање „отровних стрелица” на релацији између два возача. Двојица возача су се у најбржој кривини трке, сударили, Ферстапен је излетио са стазе, и није се враћао у трку обзиром да је транспортован на додатне прегледе у болницу. Изостанак највећег ривала, искористио је возач Мерцедеса, и упркос казни од 10 секунди, успио да надокнади заостатак, а потом и у предпоследњем кругу претекне Леклера и упише тријумф. Хамилтон је поручио да није он тај којег треба кривити за удес, а онда и прославио побједу.

Ипак, возач Ред Була Ферстапен огласио се из болнице, истакавши да је незадовољан jе начином на коjи jе возио Луис Хамилтон.

У борби за прво мјесто Хамилтон jе са унутрашње стране покушао да претекне Верстапена и закачио га jе. Возач Ред Була jе при великоj брзини ударио у заштитну оградуи трка jе била прекинута.

– Драго ми jе да сам у реду. Веома сам разочаран што сам овако избачен из трке. Казна коjа jе изречена нам не помаже и ниjе праведна после опасног потеза коjи jе Луис извео на стази. То што сам jош у болници гледао славље jе непоштовање и неспортско понашање, али идемо даље – написао jе Ферстапен на твитеру.

Директор Ред Була Кристиjан Хорнер такође jе критиковао  Хамилтона због инцидента са Ферстапеном, истакавши да jе седмоструки светски шампион данас на Силверстону возио опасно и остварио пирову побједу.

– Не би требало да буде овако. Макс jе ударио у заштитни зид. Хамилтон jе светски шампион и не би требало да прави такве маневре. То jе неприхватљиво. Хвала небесима да jе наjбољи резултат данас то што ниjе повријеђен. Он jе у болници на прегледима, због инцидента и надам се да jе Луис задовољан собом – рекао jе Хорнер за Скаj Спорт.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:05