Crnogorski dvojac u Jermeniji / -FOTO: BSCG
26/04/2023 u 17:34 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Filip Božović zaustavljen u osmini EP u boksu za mlade

Bolji od mladog Bjelopoljca u Jerevanu bio Poljak Andrej Packovski

Crnogorski bokser Filip Božović u osmini finala završio je nastup na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerevenu. On je danas u glavnom gradu Jermenije u meču kategorije do 54 kilograma poražen od Poljaka Viktora Andreja Packovskog jednoglasnom odlukom sudija 5:0.

Božović nije uspio da nadmudri odličnog Poljaka, koji se odlično kretao i precizno pogađao. Na 45 sekundi prije kraja prve runde mladi Bjelopoljac je završio na podu, a sudija mu je brojao i polovinom treće runde.

Packovski će se u četvrtfinalu, u nedjelju, boriti protiv naturalizovanog Danca Reja Silasa Griholta, koji je u osmini finala eliminisao Dima Grozdanova Toneva iz Bugarske.

Plasman u četvrtfinale juče je izborio Mirko Šarčević u kategoriji do 80 kilograma, pobjedom protiv Luiđija Šalova iz Hrvatske (5:0). Rival crnogorskom bokseru u četvrtfinalu, u subotnjem meču za medalju, biće Njemac Stiven Učena Ndouka, koji je prekidom u prvoj rundi pobijedio Bjelorusa Mikitu Bruja.

Bokser Bijelog Polja prošle godine osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram.

U karijeri ima i srebrnu medalju, godinu ranije, sa juniorskog Evropskog prvenstva u Gruziji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:07