Макс Ферстапен / EPA-EFE-Фото: EPA/ANDRE PICHETTE
19/06/2022 u 22:58 h
Д.М.Д.М.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Формула: Ферстапен тријумфовао на трци за Велику награду Канаде

Холанђанин уписао шесту побједу у сезони

Возач Ред Була Макс Ферстапен славио jе на трци за Велику награду Канаде, деветоj трци овогодишњег шампионата.

Холанђанин jе на повратку на стазу "Жил Вилнев" послије двије године паузе уписао шесту побједу ове сезоне, а 26. у кариjери, са временом 1:36:21.757.

Други је био возач Ферарија Карлос Саинс (+0,993), а трећи Луис Хамилтон, возач Мерцедеса (+7,006), који се вратио на побједничко постоље први пут од премијерне трке у Бахреину.

Ферстапен jе одвозао сjаjну трку, и то пошто jе у посљедњих двадесетак кругова Саинс константно био мање од секунде иза њега.

Бранилац титуле искористио је први период виртуелног возила безбједности, послије одустаjања свог тимског колеге Серхиjа Переса, да оде у бокс већ у деветом кругу.

Возач Ферариjа jе мијењао пнеуматике када jе трка сљедећи пут успорена када се Мик Шумахер зауставио због квара, али jе тада већ био далеко иза Ферстапена.

Прилику да нападне Ферстапена, Саинс jе добио 21 круг прије краjа, када jе на стазу изашло безбједносно возило jер jе Jуки Цунода ударио у заштитну ограду по изласку из бокса.

Ферстапен на челу генералног пласмана сада има 175 бодова, прати га Перес са 129, док jе Шарл Леклер, који је трку почео на 19, а завршио на петој  позицији, трећи са 126.

Наредна трка се вози се за Велику награду Британиjе на стази "Силверстон" 3. jула.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:17