Odličan nastup Darka Pešića / -FOTO: DAN
21/06/2023 u 16:17 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Furtula 22, Pešić 14 bodova za atletsku reprezentaciju

Stameni Mojkovčanin osvojio drugo mjesto u bacanju diska i osmo u bacanju kladiva, a Darko Pešić drugo u trci na 110 metara sa preponama

Najbolji plasman drugog takmičarskog na Ekipnom evropskom prvenstvu u atletici u Poljskoj od crnogorskih reprezentativaca ostvarili su Danijel Furtula i Darko Pešić, koji su zauzeli druga mjesta. Uz drugu poziciju u bacanju diska, Furtula je osvojio i osmo mjesto u bacanju kladiva, pa je crnogorskoj selekciji donio 22 boda.

-Zadovoljan sam osvojenim bodovima, rezultatom nijesam. U bacanju kladiva, da budem iskren, nijesam očekivao nikakav rezultat, samo da ubacim kladivo u sektor i osvojim koji bod. U disku se od početka nijesam najbolje snašao, prvi hitac sam bacio na sigurno i znao sam da sam sa tim rezultom sigurno drugi. Kasnije sam pokušao da pojačam tempo, da bacim dalje, ali sam osjetio bol u preponi i nijesam htio da forsiram i rizikujem. Vjerovatno bi bio isti odnos bodova i nije bilo vrijedno rizika. Za dvije nedjelje me očekuje prvo državno pa naredne sedmice i Balkansko prvenstvo, tako da nijesam htio da rizikujem. Ono što sam mogao to sam u bodovima i ostvario, rekao je Danijel Furtula.

Darko Pešić je osvojio drugo mjesto u trci na 110 metara sa preponama i tako crnogorskoj selekciji donio 14 bodova.

-Trka je prošla rutinski, tehnički korektno, ali iz punog treninga. Ostaje žal što sam lošije startovao iz bloka i to me koštalo boljeg rezultata, možda i nekog drugoj ili trećeg najboljeg u mojoj karijeri. Ovdje smo zbog tima, drugo mjesto i 14 bodova su veliki i bolje od toga ne bi trebao ništa da tražim, rekao je Pešić.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:38