Србија пружила јак отпор Португалцима / FIFA VIA GETTY IMAGES - ANGEL MARTINEZ - FIFA
24/09/2021 u 21:25 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Футсал СП: Храбра Србија ипак није могла са Португалом

Србија је у мечу нокаут фазе поражена од Европксог шампиона Португала резултатом 4:3

Футсал репрезентација Србије испала је у осмини финала Светског првенства. Србија је у мечу нокаут фазе поражена од Европксог шампиона Португала резултатом 4:3. 

Србија је у првом полувремену пружила добар отпор, али су Португалци крунисали бољу игру голом Рикардиња у 14. минуту, а два минута касније погодио је Андре Коељо. Напад Србије предводили су Коцић и Лазаревић али у првом полувремену голман Португалаца Бебе као да је зачарао мрежу. 

Ипак у другом полувремену улоге су се окренуле, па је на старту Лазаревић погодио стативу и најавио да ће Србија кренути на све или ништа. Ипак у 23. минуту Лазаревић је погодио гол Португалаца и најавио неизвјесност. Исти играч у 28. минуту доноси изједначење, а меч је у продужетке одвео голман Аксентијевић који је сјајно бранио до краја регуларног тока. 

Ипак у продужецима сасвим очекиван исход, „блицкригом” у само два напада Португалци су успјели да поврате предност головима Вареле у 43. минуту. Почетком другог продужетка Србија је кренула у тоталну офанзиву са играчем више, али само је шут Лазаревића, који је закачио Матоса, завршио иза леђа Бебеа. Тражила је Србија у два наврата пенал, али након гледања поновљеног снимка судије су одлучиле да нема говора о најстрожој казни. Последњих 40 секунди утакмице Србија је нападала, голман Аксентијевић је добио црвени картон због неспортског понашања према дјелиоцима правде, али одбрана Португала је била пожртвована па три шута која су већ сви видјели у голу ипак нису завршили у мрежи Португалаца. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:07