Vladimir Gojković / EPA-EFE-FOTO: EPA/ANTONIO BAT
12/02/2024 u 14:07 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gojković: Iz meča sa Špancima možemo samo da dobijemo

Želio bih da do kraja susreta izdržimo, budemo u egalu i da probamo da napravimo iznenađenje – istakao je selektor Crne Gore

Glavni cilj na Svjetskom prvenstvu u Dohi, vaterpolo reprezentacija Crne Gore je ostvarila. „Ajkule“ su izborile plasman u četvrtfinale i samim tim ovjerile vizu za Olimpijske igre u Parizu. Sve ono što sada dolazi je nagrada za Gojkovićeve izabranike, prilika da uživaju i da u jednoj rasterećenoj utakmici probaju da izbore i bornu za medalju.

Pred „ajkulama“ je sjutra meč četvrtfinala protiv Španije, u kojem je „furija“ favorit.

-Mislim da možemo samo da dobijemo mnogo od ove utakmice i želio bih da do kraja susreta izdržimo, budemo u egalu i da probamo da napravimo iznenađenje – istakao je selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

Na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj prošlog mjeseca, Španci su na startu nakon petereca izgubili od Hrvatske, a onda su nakon toga sve svoje rivale dobili i zasluženo postali šampioni Evrope. Na tom njihovom putu je bila i Crna Gora, a „furija“ je taj meč dobila sa 14:12.

-Španija je izuzetna su selekcija, individualno i ekipno. Fenomenalno je organizivana i njihovi rezultati nisu slučajni. Ali, nije teško spremati se za njih. Jednostvano morate da budete fokusirani 32 minuta i moramo da budemo blizu našeg maksimuma sa svih 13 igrača koji budu u protokolu.

Ipak, ono što je svakog iskrenog poklonika sporta obradovalo jeste plasman naših vaterpolista na OI.

-To je, po mom mišljenju, veliki uspjeh, ne samo za crnogorski vaterpolo već i crnogorski sport uopšte. Vaterpolo peti put zaredom ide na Olimpijske igre i mislim da je to iz sredine u kojoj smo zaista veliko ostvarenje. Još jednom čestotam igračima, ogroman je stres kad se dva mjeseca spremate za jedno tekmičenje, a mi smo to sada u manje od mjesec radili za dva. Srećni smo i sve to može da bude samo dodatni impuls u njihovim karijerama i motiv da budu još bolji – poručio je na kraju selektor „ajkula“ Vladimir Gojković.

 

Četvrtfinale

Utorak

14.00 - Španija - Crna Gora

15.30 - Grčka - Italija

17.00 - Srbija - Hrvatska

18.30 - Mađarska - Francuska

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 06:01