Владимир Гојковић / - фото: Александра Крупанич
23/06/2021 u 11:59 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Гојковић одабрао за Тбилиси

Ватерполисти Црне Горе у суботу почињу наступ на Суперфиналу Свјетске лиге. Повреде задају главобоље селектору

Селектор Црне Горе, Владимир Гоjковић, одабрао jе 15 ватерполиста за Суперфинале Свjетске лиге (26. јун–1. јул) у Тбилисиjу.

На списку су: Славен Кандић, Драшко Бргуљан, Мирослав Перковић, Марко Петковић, Урош Чучковић, Димитриjе Обрадовић, Стефан Видовић, Алекса Укропина, Александар Ивовић, Владан Спаић, Душан Матковић, Душан Банићевић, Петар Тешановић, Драган Драшковић и Василиjе Радовић.

„Црвени” ће у Грузији наступити у Б групи са домаћином, Сједињеним Америчким Државама и Грузијом.

Гоjковић ће на сваком мечу моћи да рачуна на 13 играча.

Можемо бити задовољни припремама коjе смо спровели у Остиjи са селекциjом Италиjе. То су увиjек захтjевне припреме због начина на коjи „азури” играjу. Имали смо проблема са повредама претходних дана, неки играчи су успjели да се опораве, неки ниjесу – рапортирао је након спаринга са Италијом, Гојковић и додао: – Што се тиче списка, углавном jе ту већина играча коjи смо жељели да буду. Очекуjем да се повриjеђени играчи прикључе селекциjи након Грузиjе и да њихове повреде нису озбиљне природе.

Селектор „ајкула” је поновио да су примарни циљ овог љета Олимпијске игре.

Нисмо се специjално спремали за турнир у Тбилисиjу, али као и на сваком такмичењу желимо да забиљежимо што више побjеда, што бољи пласман и да се боримо за медаљу. Свjетска лига ће нам дати слику тренутних могућности, и да видимо на чему да радимо како би што спремниjи отишли на Олимпиjске игре – казао је Гојковић.

Izdvojeno

02. avgust 2021 21:51