Ватерполо репрезентација / - Фото: Ватерполо савез
19/06/2022 u 14:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гојковић саопштио коначан списак за СП

Селектор ватерполо репрезентациjе Црне Горе Владимир Гоjковић саопштио jе списак од 13 играча коjи ће наступити на Свjетском првенству у Будимпешти

Црногорски ватерполо представљаће Деjан Лазовић, Марко Мршић, Урош Вучуровић, Канстантсин Аверка, Урош Чучковић, Владо Попадић, Василиjе Радовић, Богдан Ђурђић, Мирослав Перковић, Душан Банићевић, Душан Матковић, Марко Петковић и Петар Тешановић.

У стручном штабу, поред селектора Гоjковића, су и помоћни тренери Милош Шћепановић и Миодраг Матковић, доктор Владимир Дедовић, физиотерапеут Иван Боровић, психолог Никола Миjушковић и видео анализа Васко Вучковић.

Гоjковић jе казао да вjеруjе да су изабрали наjболjих 13, коjи су то показали кроз припреме.

- Послjедње припреме су прошле по плану, сви су здрави, ниjесмо имали проблема са повредама. Користили су нам тренинзи са репрезентациjом Сjединjених Америчких Држава, као и два послjеднjа дана са Грузиjом. Кроз те утакмице смо подигли форму, jер ниjесмо имали простора да радимо у комплетном саставу - рекао jе Гоjковић.

Он jе подсjетио да његове изабранике на старту чека утакмица са наjтежим могућим ривалом и то на нjиховом базену.

- Играли смо са нjима ове сезоне, али су сада jош jачи. Састав скоро као на Олимпиjским играма. У овом саставу у коjем ми наступамо, не можемо ништа да изгубимо. Уколико будемо имали прави приступ, можемо много да добиjемо из те утакмице. Да се кроз њу jош више подигнемо, и на прави начин уђемо у турнир - истакао jе Гоjковић.

Први меч са Мађарском на програму jе 21. jуна у 21 сат.

У другом колу црногорски ватерполисти играће са Грузиjом два дана касниjе (19.30), док jе за 25. jун заказан меч са Бразилом (19.30).

Побjедник групе избориће директан пласман у четвртфинале, док ће другопласирани и трећепласирани играти осмину финала.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:09