Са прес конференције / - FOTO: VPSCG /KRSTO VULOVIć/
27/04/2022 u 15:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гојковић: Тражимо пролаз на завршни турнир у Стразбуру

Француска има квалитетан тим и заслужено jе на турниру у Подгорици, али Црна Гора као домаћин мора да размишља само о побjеди и пласману у полуфинале, казао jе селектор ватерполо репрезентациjе Владимир Гоjковић

Подгорица ће од четвртка до суботе бити домаћин

финалног турнира европског диjела Свjетске лиге.

Црна Гора ће у четвртфиналу, сjутра у 19 сати, играти са Француском.

Гоjковић jе, говорећи о ривалу, казао да квалитет Француске потврђуjу побjеде против Шпаниjе и Њемачке.

- Имамо велике шансе. Као домаћини треба да се поставимо тако да треба да нас интересуjе пласман у полуфинале и да кроз двиjе утакмице касниjе тражимо пролаз на завршни турнир у Стразбуру - казао jе Гоjковић на конференциjи за новинаре.

Према његовим риjечима, предност Француске jе што репрезентациjу чине играчи Марсеjа, коjи последње двиjе године игра Лигу шампиона на врхунском нивоу предвођен црногорским тренером Милошем Шћепановићем.

- То jе клуб коjи jе ушао у систем рада сличан нашем, пола репрезентациjе jе из Марсеjа. Припремали смо се, радили смо уобичаjну припрему, одиграли тренинг меч и тренирали са Србиjом и Италиjом - казао jе Гоjковић.

Он jе истакао да jе стручни штаб селектирао нову генерациjу играча, коjи су били дио система претходних година, али не у главноj улози или ван састава.

Говорећи о одсуству искусних Александра Ивовића и Драшка Бргулjана, Гоjковић jе рекао да они за све што су дали црногорском ватерполу заслужуjу велику захвалност.

- Моj став jе да главну улогу треба да преузму млади играчи, jер ако то сада не ураде ми нећемо имати екипу коjа ће играти квалификациjе за ОИ у Паризу. То jе пут коjи смо изабрали - рекао jе Гоjковић.

Он очекуjе да ће публика на подгоричком базену пониjети играче и да могу пружити и више од свог максимума.

Центар Владан Спаић казао jе да подмлађену црногорску репрезентациjу очекуjе захтjеван турнир.

- Француска jе респектабилна репрезентациjа, коjа jе значаjно напредовала послjеднjих неколико година. Очекуjе нас захтjеван меч, физички приjе свега. Играмо пред своjим навиjачима, надам се да ћемо уз добру игру прескочити прву препреку на наjбољи могући начин - рекао jе Спаић.

Он jе истакао да Француска турниром у Подгорици починjе припреме за Олимпиjске игре у Паризу.

- Силно су мотивисани, обезбиjедили су као домаћини пласман на завршни турнир. То jе њихов први турнир ка главном цилjу – Олимпиjским играма у Паризу - рекао jе Спаић, коjи наступа у Марсеjу.

Коментаришући ривала, Спаић jе рекао да наjвећа опасност приjети од његовог саиграча Хуга Крузиjе и талентованог центра Томаса Вернуа.

- Очекуjем велику подршку навиjача. Сигуран сам да ће нам то бити велики вjетар у леђа - рекао jе Спаић.

Дуел Црне Горе и Француске почеће у 19 сати.

У првом четвртфиналном дуелу, у 15 сати, састаће се Хрватска и Италиjа, два сата касниjе играће Мађарска и Шпаниjа, док jе за 21 сат заказан дуел Србиjе и Грчке.

Пласман на Супер финале Свjетске лиге у Стразбуру избориће три првопласиране екипе из Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:06