Itana Grbić  / -SRDJAN BOLJEVIC
09/04/2024 u 20:25 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Grbić: Motiv nikada veći

Ne smije da izostane, srce, hrabrost i karakter - poručila organizatorka igre

Spremne i veoma motivisane najbolje rukometašice Crne Gore sjutra putuju u Ulm, gdje će od četvrtka do nedjelje voditi bitke za olimpijsku vizu. Rivali su Paragvaj, Njemačka i Slovenija.

- Olimpijske igre su san svakog sportiste, posebno za novu generaciju kao što je naša. Stvarno je motiv nikada veći, svjesni smo da je sljedeća prilika tek za četiri godine, da li u ovom sastavu ili ne o tome nećemo razmišljati - rekla je Itana Grbić.

Crna Gora će biti favorit protiv Paragvaja, ali jasno je da će ključne mečeve odigrati protiv Njemačke i Slovenije.

- Nikad izazovnija grupa, što se mene tiče. Ima dosta igračica koje imaju novu ulogu i veću odgovornost. Mislim da su Slovenija i Njemačka nikad jače. Biće teško, mislim da svi podjednako želimo plasman, ali vidjećemo koga će sreća poslužiti malo više.

Slovenke predvodi bivši selektor Crne Gore Dragan Adžić, inače trener Itane Grbić i Tanje Brnović u Krimu.

- Svi znamo trenera odlično i on nas. Tanja i ja smo tamo i znamo sistem čitav. Svjesne smo da će se fokusirati na našu dva na dva igru sa pivotom i da će pokušati to da zaustave.

Kao i uvijek "lavice" će dati sve od sebe.

- Ne smije da izostane, srce, hrabrost i karakter. Treba da igramo našu igru, da igru i energiju iz odbrane prenosimo u napad, da imamo pomoć golmana i da našom odbranom i mi njima pomognemo - zaključila je Itana Grbić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:29